3. prosince 2012

Boardwalk Empire: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


3.01 Resolution - 3.02 Spaghetti and Coffee - 3.03 Bone for Tuna - 3.04 Blue Bell Boy - 3.05 You'd Be Surprised - 3.06 Ging Gang Goolie - 3.07 Sunday Best - 3.08 The Pony - 3.09 The Milkmaid's Lot - 3.10 A Man, a Plan... - 3.11 Two Imposters - 3.12 Margate Sands

zdroj: imdb.com
Zdálo se, že brutální finále druhé řady, při kterém jsme přišli o Jimmyho Darmodyho (Michael Pitt), se už nedá překonat. Třetí řada ho ale bez problému překonala tou surovostí a způsobem, jakým se nikdo s nikým nepáral. Zatímco v druhé řadě jsem měla jisté morální dilema, jestli fandit Jimmymu, nebo Nuckymu (Steve Buscemi), v této sezóně to neexistovalo. Prostě jsem chtěla, aby Gyp (Bobby Cannavale) zemřel, a potom, co poslal mrtvého Owena (Charlie Cox) (jehož smrt bolela skoro stejně, jako smrt Jimmyho) v bedně Nuckymu, jsem se začala modlit, aby to bylo hodně, hodně, hodně, hodně bolestivě.

Třetí řada měla podle mě opravdu slušný nástup, ačkoli ani ona nepostrádala typické tempo Boardwalk Empire - osm dílů dlouhá předehra, další dva díly pomalu nastupující akce a v poslední čtvrtině řežba, ze které si nadělají do plínek i ti nejotrlejší z nás. A jelikož já rozhodně nejsem vyloženě otrlá, dovedete si představit, jak jsem si to dávala. Jako vždycky měl děj celé řady hned několik linií.

Napřed to byl Nuckyho románek s Billie Kent (Meg Chambers Steedle), který plynul z jeho nespokojeného manželství s Margaret (Kelly Macdonald) (bože, jak já je v první řadě shippovala!) a který skončil hodně brutálně. Taky se mi líbil určitý krok k usmíření s Elim (Shea Whigham), kterého tam ale moc nebylo. Mojí nejoblíbenější linií byl Margaretin boj o ženskou osvětu. Její románek s Owenem jsem si užívala víc, než jsem asi měla, a konec A Man, a Plan... mi absolutně zlomil srdce. Prostě, paní Thompson je moje nejoblíbenější postava a to se asi nezmění.

Moje nejméně oblíbená postava se taky nemění, ačkoli už se o první místo dělí s Gypem. Gillian Darmody (Gretchen Mol), kterou láskyplnně zovu "zrzavá fuchtle", je úchylná, tototálně vyšinutá, nejhorší matka pod sluncem, která patrně zničí svého vnuka stejně, jako zničila svého syna. Uznávám, že v Sunday Best jsem si nebyla jistá, jestli ji chci obdivovat za její vynalézavost, nebo je to jen další důvod, proč jí přát brzskou smrt. Teď už to vím. Líbilo se mi, jak se proti ní Richard (Jack Huston) snažil bojovat a kluka spasit a doufám, že se mu to povede. A byla jsem hrozně ráda, že našel aspoň lásku. Pořád pro něj mám slabost, ačkoli ho z pozice mé nejoblíbenější postavy sesadila Margaret.

Poněkud volnou částicí byl bývalý agent Van Alden (Michael Shannon), u kterého jsem hodně dlouho čekala, kdy konečně zahučí na druhou stranu zákona, kam měl stejně vyšlápnuto, a nějak se to nestalo v tom smyslu, že nebyl ničím hitmanem, jak jsem očekávala. Místo toho začal s novou manželkou (Christiane Seidel) pálit chlast, což je přivedlo do docela Bonnie &a Clyde situace. Navíc jsem byla potěšená, že se vrátily některé postavy, jako třeba Esther Randolph (Julianne Nicholson), která se tentokrát s Nuckym "kamarádila".

Když se na scéně objevila postava Jamese Cromwella (Andrew W. Mellon), málem jsem zařvala děsem, což způsobila druhá řada American Horror Story, o které se tu rozpovídám později. Jinak mě Andrew W. Mellon moc nedostal. Po Two Imposters jsem došla k závěru, že naprosto ideální finále by bylo, kdyby Gyp opravdu hnusně zlikvidoval tu zrzavou fuchtli a někdo fakt hnusně sundal jeho.

Finále se ale samozřejmě odehrálo úplně jinak. Scény s Gypem a fuchtlí mi nedělaly dobře, ale vývoj potěšil. Za Gypovu smrt nemůžu být radši a doufám, že ho Gillian nakonec následovala, i když to neukázali. (Podle rozhovoru s Terenceem Winterem mrtvá není, ale člověk může doufat, no ne?) Bolelo mě, jak skončil Richard a doufám, že se k Tommymu vrátí - jestli má ten kluk s někým šanci na relativně normální život, tak je to Richard. Margaret mě překvapila, jsem fakt zvědavá, jak se to bude vyvíjet, a doufám, že nevymizí ze seriálu. Celkově jsem byla docela zklamaná. Po těch předchozích epizodách jsem čekala větší řežbu, začátek sice drsný, ale pak to tak nějak umřelo.