25. listopadu 2013

Boardwalk Empire: Season 4

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


4.01 New York Sour - 4.02 Resignation - 4.03 Acres of Diamonds - 4.04 All In - 4.05 Erlkönig - 4.06 The North Star - 4.07 William Wilson - 4.08 The Old Ship of Zion - 4.09 Marriage and Hunting - 4.10 White Horse Pike - 4.11 Havre de Grace - 4.12 Farewell Daddy Blues

zdroj: imdb.com
Nevím, jestli jsem rozbitá já nebo ten seriál, každopádně tato řada pro mě byla holé utrpení. Nudila jsem se, žádná zápletka mě dostatečně nechytila, bylo tam málo mých oblíbených postav... Prostě ne a ne se chytit. Možná už jsme se prostě se seriálem zájmově rozešly, protože kritiky a ostatní ohlasy seriál pořád vychvalovaly, nevím. Každopádně pro mě je to konečná.

Margaret (Kelly Macdonald) tam nebyla skoro vůbec a když, tak mi s tou její zápletkou fakt přišlo, že měla Kelly Macdonald prostě jen smlouvu na nějaké epizody a tak jí narychlo něco vymysleli. Napřed Margaret nacpou na plakáty a pak se poprvé objeví až v polovině řady a ve zbytku, aby ji člověk lupou pohledal. Prostě zkrat. Zablokovali mi jednu z nejoblíbenějších seriálových ženských postav a na to nehraju.

To samé proběhlo s Richardem (Jack Huston) - na jednu stranu to jeho fňukání chápu, na druhou je to trochu zklamání, kromě bitky o malého Tommyho se s ním prakticky nic nedělo a když už se ve finále dělo... Druhé zklamání a taky trochu znechucení. S Richardem a jeho bitkou o Tommyho souvisí i zrzavá fuchtle (Gretchen Mol), které tam bylo až moc, byla jsem nucena sledovat, jak se z ní stala smažka, jak se z ní odestála smažka... Jediné, co mě odškodnilo, bylo způsob, jakým ji sundali a konečně zabásli. Člověku to dává naději, že by konečně mohla vysmrádnout definitivně, nicméně podle toho, jak scénáristé z nevysvětlitelných důvodů tu čůzu milují, bych se nedivila, kdyby v další řadě čekala nějaká historická verze Orange Is the New Black.

Souboj mezi Narcissem (Jeffrey Wright) a Chalkym (Michael K. Williams) mě nemohl zajímat míň, úplně mimo mě šlo všechno kolem nich, i zpěvačka (Margot Bingham), ačkoliv hudba byla dobrá. Nebavila mě pohádka o německém butlerovi (Anthony Laciura), fakt nás s tím museli prudit tak dlouho, jen aby pak skočil z okna? Eliův (Shea Whigham) syn (Ben Rosenfield) taky být nemusel, ale aspoň to dalo Eliovi skvělou linii, takže to odpustím. Dále mě zklamal Van Alden (Michael Shannon), co to bylo? Jen jednou to skutečně roztočil, ale pak to zase zdechlo. Stejně promrhaný jako Margaret a Richard. A Nuckyho nová narážečka Sally (Patricia Arquette) to moc nevylepšila. Měla silný nástup, ale její vulgarita a otravnost mi vadila.

Kromě Narcise a Chalkyho byl patrně druhou největší zápletkou agent Knox (Brian Geraghty) a jeho tažení proti Nuckymu (Steve Buscemi). Tažení bylo nudné, Knox sám byl o ničem a patrně trochu úchylný. Co mě ale vyděsilo mnohem víc byl fakt, že mi bylo úplně fuk, jestli Nuckyho dostane. A proto je možná ideální čas se seriálem skončit.

Na finále, Farewell Daddy Blues, bylo nejlepší, že pro mě bylo tak nudné, že můžu seriál konečně zabalit. Potěšilo mě, že fuchtle zůstala v lochu a doufám, že tam shnije. Nepotěšilo mě, že za to Richard zaplatil životem. Elie mi bylo na konci líto, Nucky mi byl ukradený, stejně jako Narcis a Chalky. Jen je mi líto Chalkyho dcery, to je tak vše.

Celkově asi tahle řada nebyla pro mě, nicméně hodina týdne je příliš na to, abych zkoušela, jestli pátá nebude lepší. S tím, kdo je teď nastavený jako hlavní postavy, určitě nebude. Každopádně nelituji, že jsem do seriálu šla, první tři řady byly skvělé.