24. listopadu 2013

Warm Bodies (2013)

Every great thing starts a little scary, doesn't it?

zdroj: imdb.com
IMDb. U Warm Bodies jsem kdysi dávno narazila na trailer a skvěle jsem se u něj pobavila. Nemám ráda zombíky, postapo témata a světy, ale udělám výjimku, pokud jde o dobrou recesi a není to myšleno tak úplně vážně, jako v případě Pride and Prejudice and Zombies, Choking Hazard nebo Shaun of the Dead. Protože trailer sliboval právě toto a ve filmu hraje John Malkovich (Grigio), rozhodla jsem se, že to zkusím. A neprohloupila jsem, v traileru naštěstí nebyly všechny nejlepší scény a celkově to byla nejpovedenější verze Romea a Julie, kterou jsem kdy viděla.

Nicholas Hoult (R) si dával ožívajícího zombíka skvěle a voiceovery byly krásně nevinné a cynické zároveň. Teresa Palmer (Julie) mě docela zaujala, po dlouhé době mě nerozčilovala hlavní ženská postava, ale mnohem víc mě zaujala Analeigh Tipton a její Nora, kdyby bylo na mně, mohlo jí tam být klidně víc. John Malkovich si pravda moc nezahrál, ale já ho prostě můžu, zvlášť se samopalem. A bavila mě postava Marcuse (Rob Corddry), protože mám slavost pro sidekicky hlavního hrdiny.

Několikrát jsem se smála nahlas. Poprvé, když mi došlo, že vlastně sleduji Romea a Julii (ano, jsem pomalá, co je ještě nového?), podruhé, když si udělali srandu z Pretty Woman a vlastně pokaždé, když R komentoval situaci. Prostě jo, povedené! (A super soundtrack.)