18. listopadu 2012

Prime Suspect 4 (1995)

| Prime Suspect 1-3 | Prime Suspect 4 | Prime Suspect 5-7 |


The Lost Child - Inner Circles - Scent of Darkness

zdroj: imdb.com
Přiznám se, že mi formát třech kratších případů vyhovoval trochu víc, než dvojnásobná stopáž u předchozích, i tak jsem se sem tam měla problém orientovat, kdo je kdo. The Lost Child bylo opět pěkně hnusné téma, běhal mi z něj mráz po zádech, což je ovšem něco, na co jsem si u Prime Suspect už dávno měla zvyknout. Moje tušení, kdo skutečně zavinil smrt ztraceného dítěte, se potvrdilo, ale patrně to bude tím, že jsem kus dílu zahlédla na nějaké české stanici a v hlavě mi uvízla pointa. I tak ale pro někoho jako já, kdo všechno kolem pedofilie těžko nese, to byl pořádný zápřah na nervy. Přidaná hodnota k tomu byla sama Jane Tennison (Helen Mirren), se kterou jsem soucítila a hrozně mě mrzelo, že je tak hrozně nešťastná.

Na začátku Inner Circles mě zase trochu zarazilo, že Tennison opět začínala na jiném oddělení, ale patrně je to podstatné k tomu, aby mohli střídat typy případů, které vyšetřuje. Tentokrát to bylo zase něco trochu jiného, nicméně znovu propracovaného a mimoto opět pěkně hnusného. Líbila se mi postava Cromwell (Sophie Stanton), která byla učebnicovým opakem Jane a byl to zajímavý kontrast. Kelly Reilly (Polly Henry) se mi tady velmi, velmi líbila. Baví mě, jak se některé postavy stále vrací, a celkově se mi tato epizoda líbila.

Scent of Darkness bylo trošičku jiné b tom, že Jane měla zase jednou chlapa - doktora Schofielda (Stuart Wilson), který byl dost sympaťák. Bavilo mě, že se vrátili k prvnímu Prime Suspect a Marlowovi (původně John Bowe, teď Tim Woodward), protože to postavilo Jane do opravdu zajímavé situace. Celkově mi to příšlo jako taková vzpomínací epizoda, ale s novým případem, což jsou dvě mouchy jednou ranou a skvěle vystavené k tomu.