12. prosince 2011

A Room with a View (1985)

My father says that there is only one perfect view, that of the sky over our heads.

zdroj: imdb.com
IMDb. Jeden z filmů, u kterých netuším, co přesně mě motivovalo k podívání se, nicméně jsem to udělala a jsem za to dost ráda. A Room with a View musím doporučit všem milovníkům austenovek, ačkoli to austenovka není. Je to podobně něžné, hravé, s podobným nadneseným humorem, sladkou, ale silnou hrdinkou a jazykem.

Dívat se na Helenu Bonham Carter (Lucy Honeychurch) je vždycky zážitek, nicméně mladičká Helena Bonham Carter v period filmu je zážitek ještě větší a důkladnější. Maggie Smith (Charlotte Bartlett) působila úsměvně, její postava byla skvělá, Judi Dench (Eleanor Lavish) byla jako vždycky lahodná.

Hodně mě překvapil Daniel Day-Lewis (Cecil Vyse) - že je to on jsem se dozvěděla z titulek, nepoznala bych ho. Simon Callow (Mr Beebe) byl podle svého zvyku fajn a Julian Sands (George Emerson) jako něžný milovník docela překvapil, mám ho zafixovaného v trochu jiné roli.

Jak jsem ale napsala už na začátku, milovníkům romantických dobových filmů s jemným, nadneseným humorem můžu jenom doporučit!