3. ledna 2012

Love and Other Disasters (2006)

Maybe true love is a decision. A decision to take a chance with somebody, to give to somebody without worrying whether they'll give anything back, or if they're gonna hurt you, or if they really are the one. Maybe love isn't something that happens to you. Maybe it's something you have to choose.

zdroj: imdb.com
IMDb. S komentářem na tento film jsem čekala od toho, co jsem se na něj kdysi dávno podívala, protože jsem se na něj chtěla podívat znovu a napsat článek, který naplno ukáže naprostou genialitu, dokonalost a krásu tohoto filmu. Pořád si nemyslím, že jeho epičnost dokážu přesně popsat, ale stejně se o něm zmíním, protože je to prostě asi nejlepší romcom (která neobsahuje Vánoce) vůbec.

Je to Breakfast at Tiffany's pro toto tisíciletí, a každé tisíciletí by mělo mít svou Breakfast at Tiffany's. Ačkoli toho Brittany Murphy (RIP) natočila dost, pro mě prostě navždy zůstane Jacks; movie!Holly Golightly současnosti. Byla bych ale nespravedlivá, kdybych nepřiznala, že miluji skoro naprosto všechny postavy toho filmu.

Sladkého Petera (Matthew Rhys), který je mi trochu podobný; šílenou Tallulah (Catherine Tate) a její básně; sladkého Finlayho (Jamie Sives); Jamese (Elliot Cowan), co neměl být nikomu sympatický, ale já ho mám ráda; a žhavého Paola (Santiago Cabrera). Peterova psycholožka (Dawn French) perfektnímu ansáblu nasadila korunu.

Ten film je prostě perfektní od první scény až k té poslední, včetně cameo rolí pro Gwyneth Paltrow a Orlanda Blooma (i když ho nemám vůbec ráda). Prostě, kdo ještě Love and Other Disasters neviděl, ať se na to podívá, it doesn't get any better than this. (Silně doporučuji ignorovat ten plakát, je úplně mimo.)