2. ledna 2012

The A-Team (2010)

They specialize in the ridiculous.

zdroj: imdb.com
IMDb. Říkali mi, "podívej se na to," ale neříkali mi, "podívej se na to, je to jako RED, takže se pravděpodobně počůráš smíchem." No, je to úplně něco jiného, není to vůbec jako RED, s tím to má společného akorát to, že je to akční film, který je ale víc než na akčních scénách a ději založen na dialozích, které mě skutečně málem odrovnaly, to byla perla na perle.

V tom filmu fungovala naprosto geniálně chemie - opravdu skvěle vybrali obsazení hlavních čtyř rolí. John "Hannibal" Smith (Liam Neeson) mě trochu rozčiloval svou typickou americkou schématičností, ale Liam Neeson mě dost dostává tím, jak se na stará kolena zmohl. Templeton "Face" Peck (Bradley Cooper) byl naprosto k sežrání, myslím, že jsem se zase zamilovala. H.M. "Howling Mad" Murdock (Sharlto Copley) dostává diplom za nejšílenější postavu od dob Marvina, a Bosco Albert "B.A." Baracus (Quinton "Rampage" Jackson) mi byl velmi sympatický svým odporem k létání a vůbec vším.

Nevím, čím to je, že ty ženské v těchto typech filmů bývají na kulku, nicméně Charissa Sosa (Jessica Biel) v té tradici hrdě pokračovala. Patrick Wilson byl jako agent Lynch výborný, i když bylo od začátku jasné, jakou roli bude hrát. Ráda jsem ho ale v té roli viděla - je to přesně ten typ postavy, kterou bude publikum stejně nenávidět, tak proč si to neužít. A bylo na něm vidět, že si to fakt užívá. Plus fakt, že byl na konci vyměněn za Jona Hamma, byl pro mě velkým potěšením. Taky musím zmínit výborného záporáka Pikea (Brian Bloom). Ten film byl prostě plný charakterů, které bavily.

Celkově to podle mě neurazí fanoušky akčních filmů, ale zvládnou to i milovníci humoru, jako jsem já, kteří akční filmy moc nemusí. Má to sice tu správnou dávku amerického patosu, ale fakt, že si vychechtáte bránici, to vyváží. (Na závěr můj oblíbený způsob startování auta. S defibrilátorem.)