2. ledna 2012

Miss Pettigrew Lives for a Day (2008)

Not everything comes along just when we want it. There are times when decisions just have to be made, or you certainly will miss out.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na film jsem se chystala hrozně dlouho, vlastně už od toho, co jsem se zamilovala do Amy Adams, a konečně jsem se podívala. Film měl nádhernou, odlehčenou atmosféru, a přitom nic nemaloval a nic nelakoval - líbí se mi, když se tohle povede. Mimoto měl přímo výjimečné obsazení, co postava, to celkem známý obličej a výborný herec.

Amy Adams (Delysia Lafosse) tam vypustila svou neuvěřitelnou "cuteness" a mně zase oči přecházely. Marry me, Amy. Delysia byla trochu jako Giselle, jen úplně jiná. Frances McDormand (Guinevere Pettigrew) mě v takové roli překvapila, já ji snad neviděla nikde jinde, než v těch coenovinách. Christina Cole (Charlotte Warren) pro mě opět ve zcela typické roli a Shirley Henderson (Edythe Dubarry) se mi představila zase jinak, než jsem ji znala.

Ani páni rozhodně nezůstávali pozadu, Ciarán Hinds (Joe Blumfield) byl nebývale okouzlující (navíc módní návrhář), Mark Strong (Nick Calderelli) tam byl přesně v tom typu role, který já u něj ráda, Lee Pace (Michael Pardue) byl opět krásně sladký a Tom Payne (Phil Goldman) vojetíhoden.

Prostě, skvělá komedie, skvěle obsazená, krásně okostýmovaná s dobrou hudbou - občas přímo skvělou hudbou - mně se opravdu líbila.