28. prosince 2011

Rizzoli & Isles: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


2.01 We Don't Need Another Hero - 2.02 Living Proof - 2.03 Sailor Man - 2.04 Brown Eyed Girl - 2.05 Don't Hate the Player - 2.06 Rebel Without a Pause - 2.07 Bloodlines - 2.08 My Own Worst Enemy - 2.09 Gone Daddy Gone - 2.10 Remember Me - 2.11 Can I Get Witness? - 2.12 He Ain't Heavy, He's My Brother - 2.13 Seventeen Ain't So Sweet - 2.14 Don't Stop Dancing, Girl - 2.15 Burning Down the House

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: We Don't Need Another Hero, Sailor Man, Rebel Without a Pause, Remember Me, Burning Down the House

Postavy: Holky tuto sezónu tankovaly super, Jane (Angie Harmon) byla víc "chlapská", než jsem si pamatovala, a Maura (Sasha Alexander) nadrženější, než jsem si pamatovala. Líbilo se mi, že Frost (Lee Thompson Young) & Korsak (Bruce McGill) k sobě začali nacházet cestu, "Ma" Rizzoli (Lorraine Bracco) tankovala stejně super, jako její dcera, a líbilo se mi trochu víc prostoru pro Frankieho (Jordan Bridges). Potěšilo mě, že se konečně objevil Tommy Rizzoli (Colin Egglesfield) a zaujala mě Mauřina matka (Jacqueline Bisset), která v celé sezóně taky měla víc prostoru, než jsem čekala. Hodně mě potěšil Paddy Doyle (John Doman), vůbec zápletky kolem Maury většinou nemají chybu. Co se týče Jane, tak jsem měla trochu hokej, s kým vlastně chodí.

Co se tak zhruba asi dělo? Tahle sezóna měla víc temnějších dílů, než minulá, z některých mi běhal mráz po zádech, doslova. Ale ty běžné, "vtipné" díly byly ještě vtipnější, než v první sezóně. Rizzoli & Isles je přesně ten případ, kdy je seriál sezónu od sezóny lepší a vždycky přijde s něčím, co prostě funguje. Přiznám se, že letos pro mě prostě vítězily temné díly ohledně Maury, jejího původu a její rodiny, které vyvrcholily ve skvělém finále. Všimla jsem si Jackie Geary (Maggie McGee, Rebel Without a Pause), Jonathana Cakea (Ian Faulkner, My Own Worst Enemy) a Roselyn Sanchez (Valerie Hudson, Can I Get a Witness?).

Finále: Letošní finále se mi zdálo o dost lepší a originálnější, než loňské. Bylo zaměřené na Mauru, všechno tam stojí pěkně na hraně, bylo akční, bylo napínavé, a úplný závěr byl skutečně naprostý cliffhanger. Těším se na třetí sezónu!