14. září 2010

Rizzoli & Isles: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

Little girls are sugar and spice...and everything vice.


1.01 See One, Do One, Teach One - 1.02 Boston Strangler Redux - 1.03 Sympathy for the Devil - 1.04 She Works Hard for the Money - 1.05 Money for Nothing - 1.06 I Kissed a Girl - 1.07 Born to Run - 1.08 I'm Your Boogie Man - 1.09 The Beast in Me - 1.10 When the Gun Goes Bang, Bang, Bang

zdroj: imdb.com
Boston PD má dvě silné zbraně: drsného detektiva Jane Rizzoli (Angie Harmon), která si rozhodně nebere servítky a umí pořádně nakopat zadky (a když je třeba, i nosit podpatky - ale pak si ji nepřejte), a chodící encyklopedii, doktorku Mauru Isles (Sasha Alexander), která pořád vypadá, jako že jde právě fotit photoshoot. Ačkoliv je každá úplně jiná, společně jsou naprosto neporazitelné, a navíc nehorázně sexy.

Přihoďme k tomu old-school bručouna, detektiva Vince Korsaka (Bruce McGill), který má problémy smířit se s tím, že si Rizzoli vzala do týmu mladšího parťáka - detektiva Barryho Frosta (Lee Thompson Young), který pro změnu nesnese pohled na mrtvoly. Když se k tomu navíc přidá Rizzolin mladší bráška Frankie (Jordan Bridges), pro něhož je Jane vzorem, nebo jejich matka Angela (Lorraine Bracco), jež je hotový uragán, který s sebou strhne i jejich otce Franka (Chazz Palminteri), nestane se, že by se okolí nebavilo.

Z dílů se mi hodně líbil hned první, kde byla osobně zainteresovaná Jane, I Kissed a Girl, kde bavil nejen tandem Rizzoli/Isles, ale i dvojka Korsak/Frost, která konečně začala dostávat víc prostoru. Následující díly byly lepší, hlavně díky Frostovi a Korsakovi, ale vyzvednout ještě musím I'm Your Boogie Man (Hoyt (Michael Massee) díly jsou výborné, navíc se našla rolička pro Scottie Thompson (Lola), navíc Isles + zbraň = hot). Moc moc se mi líbil následující díl, The Beast in Me, zamřený na Mauru a její původ (dokonalé!) a samozřejmě i finále bylo dobré, napínavé (i předvídatelné), a hlavně s obrovským cliffhangerem, jak bývá u současných seriálů slušnosí.

Přiznám se, že k seriálu mé značně skeptické já přitáhla Sasha Alexander, ale zamilovala jsem si i Angie Harmon a hlavně jejich skvělé charaktery (Isles je Ducky, Wikipedie, Kate Todd a Carrie Bradshaw dohromady, se spoustou obsesí k tomu.).

Už jen díky chemii mezi oběma dámami a show, kterou dokážou vytvořit, tento seriál doporučuji, i když případy nijak nevybočují z lepšího průměru (z lepšího proto, že za žádné csi-efekty přičítám velké plus). Navíc, seriál má skvělý opening. Prostě se těším na další sezónu!