26. prosince 2012

Rizzoli & Isles: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


3.01 What Doesn't Kill You - 3.02 Dirty Little Secret - 3.03 This Is How a Heart Breaks - 3.04 Welcome to the Dollhouse - 3.05 Throwing Down the Gauntlet - 3.06 Money Maker - 3.07 Crazy for You - 3.08 Cuts Like a Knife - 3.09 Home Town Glory - 3.10 Melt My Heart to Stone - 3.11 Class Action Satisfaction - 3.12 Love the Way You Lie - 3.13 Virtual Love - 3.14 Over/Under - 3.15 No More Drama in My Life

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Dirty Little Secret, Throwing Down the Gauntlet, Cuts Like a Knife, No More Drama in My Life

Postavy: Jane (Angie Harmon) a Maura (Sasha Alexander) jsou pořád drsný a super, stejně tak Korsak (Bruce McGill), Frost (Lee Thompson Young) a Frankie (Jordan Bridges), u kterého se mi zdá, že má víc prostoru. Líbilo se mi, jaký materiál letos dostala Angela (Lorraine Bracco). Lydia (Alexandra Holden) byla spíš více než méně účelová a asi měla být úsměvná, mně ale přišla otravná. Zaujala mě Riley Cooper (Daniella Alonso), u které jsem doufala, že se zdrží, ale která byla v podzimních epizodách absolutně zapomenuta. Upřímně, vůbec by mi nevadil nový člen týmu.

Co se tak zhruba asi dělo? Mimo typických epizodních případů se hodně řešila biologická matka Maury Hope (Sharon Lawrence), jejíž zápletku ukončili překvapivě rychle a tak nějak prázdně. Velký kus pak spolkla Lydia, Angela a záhada, jestli je Lydiino dítě Janeina a Frankieho nevlastní sestra, nebo jejich neteř. Jak jsem psala výš, líbilo se mi, jaký prostor měla díky tomu Angela. Opravdu se mi ale líbilo letošní letní finále: případ byl super, hezky tam vrátili Hoyta (Michael Massee) a obrovské plus mají za to, že si cliffhanger nechali na tu nepřípadovou úroveň. Navíc byl následně vyřešen krásně, rodinné drama bylo zažehnáno, dítě je Tommyho (Colin Egglesfield) a mohli jsme jet dál.

Dost se taky řešil vztah Jane a Caseyho (Chris Vance), který se podle mě docela dost zbytečně natahoval, ztrácel se objevoval, takže jsem chvílemi zapomínala, že se zase řeší. Class Action Satisfaction mi způsobilo bolestivé NCIS momenty, hlavně ta dekontaminační sprcha, kterou osobně považuji za jednu z nejlepších scén zmíněného seriálu. Virtual Love představila dost drsný případ, jinak to bylo víceméně pro mě zase všechno hlavně o postavách, než o jednotlivých dílech, a letošní sezónu jsem si opravdu užila. Jen kdybych nezačala tak trochu vidět ten femslash, asi by mi bylo o dost líp.

Finále: Finále mě docela překvapilo hlavně případem, to bylo dost drsné drama. Pak mě překvapil návrat Hope, který byl super, líbila se mi ta linie a Mauře to přeji. Navíc to Jane snad konečně vyřešila s Caseyim, což by bylo opravdu super. A vůbec, celá epizoda měla skvělé dialogy, jako finále řady výborné hlavně tím, že nebyl žádný stupidní cliff-hanger, to mě potěšilo. Celkově moc povedená sezóna povedeného seriálu.