5. února 2012

Perfect Strangers (2001)


Episode 1 - Episode 2 - Episode 3

zdroj: imdb.com
IMDb. Jakmile jsem sem umístila to silné prohlášení o tom, že Matthew Macfadyen vypadá líp v breeches, než v džínách, posedla mě prudká touha to radši ještě ověřit. Sice ani tady neměl džíny, ale došla jsem celkově k tomu, že mu sluší prostě naprosto všechno. Tak, a když už jsem to dovedla na pravou míru, můžeme přistoupit k vychvalování objektivnímu zhodnocení Perfect Strangers.

Říkám dopředu, byla jsem unešená. Bavilo mě, že to, co se ze začátku tvářilo jako komorní rodinné drama, se záhy rozrostlo, pustilo původní rodinu z obliga a začalo rozvíjet další a velmi zajímavé příběhy, ke kterým se Daniel (Matthew Macfadyen) dostává jen zprostředkovaně. Tyto příběhy ale stranou - hrozně se mi líbil vztah Daniela a jeho otce Brumbála Raymonda (Michael Gambon) a vůbec postava Raymonda. Měl nádherný suchý smysl pro humor v každé větě.

Perfect Strangers musím krom faktu, že je to hodně povedený příběh, přidělit ještě jedno ocenění - byla to první věc, ve které mi Lindsay Duncan (Alice) nepila krev, právě naopak. Její charakter se mi líbil tím víc, čím víc se proti němu Rebecca (Claire Skinner) stavěla. Mimochodem, Rebeccu bych něčím trefila.

Dále musím vypíchnout Tobyho Stephense (Charles) - on a Macfadyen v jednom projektu? Asi se mi vypařily kalhotky... Dále potěšil Timothy Spall (Irving), který je prostě nepřehlédnutelný. Perfect Strangers jsou prostě perfektně obsazení, skvělé napsaní a vůbec, téměř dokonalí.