2. února 2012

Tipping the Velvet (2002)

I hate the way you make me feel.


Episode 1 - Episode 2 - Episode 3

zdroj: imdb.com
IMDb. Zrovna nedávno jsem mluvila o tom, že jsem neviděla zdaleka tolik filmů s ženskou homosexualitou, jako s tou mužskou, a že je nějak snadnější tu mužskou najít, načež mi bylo doporučeno toto. Přistupovala jsem k tomu trochu skepticky, ale nakonec jsem hodně nadšená.

Líbilo se mi na tom snad úplně všechno; hudba a vůbec hudební a zvukové kulisy, grafika a hlavně hlavní hrdinka. Nan (Rachael Stirling) byla naprosto dokonalá, hmatatelná a rychle jsem si na ni zvykla, dobře se mi poslouchala. Myslím, že jsem se do toho dostala neuvěřitelně rychle.

Kitty (Keeley Hawes) mě zase nebrala tolik, jako Nan, ale nevadila mi. Opravdu jsem se (stejně jako Nan) zamilovala do Florence (Jodhi May) a jejího bratra Ralpha (Hugh Bonneville) - ta jejich domácnost byla na tu dobu neuvěřitelně otevřená a bralo mě, jak fungovala.

Ty světlé stránky a lehký humor jsem na tom seriálu milovala, ale líbily se mi i ty temné a ne tolik záviděníhodné situace, jako Diana (Anna Chancellor) a Zena (Sally Hawkins). Krom toho to bylo i napínavé - na konci jsem držela dech a modlila se, aby to Nan všechno nepodělala, a ona nepodělala. Prostě, bylo to perfektně vyvážené, se skvělým příběhem a perfektním obsazením. Silně zauvažuji nad knížkou.