5. června 2012

Bridesmaids (2011)

You're like the maid of dishonor.

zdroj: imdb.com
IMDb. K Bridesmaids jsem se dovřela víceméně náhodou. Docela se mi líbilo obsazení a plakát, takže jsem si to jednou večer pustila. Nic jsem od toho nečekala, ale byla jsem dost příjemně překvapená množstvím černého humoru, který jsem tam našla, a naprostým pesimismem celé té loser comedy. Jedna, dvě scény byly sice navíc – jako neuvěřitelně trapné proslovy na zásnubním večírku, které trapně taky působit měly, ale dle mého mohly být trochu míň trapné a víc vtipné, nebo ta scéna s otravou jídlem, ta byla na mě moc, ale to jsem jen já, odpůrce fekálního humoru.

Kristen Wiig (Annie) byla výborná, jen mi hrozně (hlavně stylem mluvy a mimikou) připomínala Zooey Deschanel. Maya Rudolph (Lillian) byla super jako vždycky, jsem do ní zamilovaná. Rose Byrne (Helen) byla krásná, ale kdo mě totálně smetl, to byla Melissa McCarthy (Megan), v takové roli jsem ji ještě neviděla a byla prostě naprosto dokonalá. Co scéna, to perla. Z pánů mě potěšili Chris O'Dowd (Rhodes), byl sladký a vůbec, jeho role se mi hrozně líbila, a Jon Hamm (Ted) byl jako pěkné hovado dvounohé příjemná změna. Plus, Annieiny spolubydlící jsou hardcore.

Celkově jsou Bridesmaids docela překvapením – je to inteligentnější, než se na první pohled zdálo, přišlo mi to příjemně ženské a hlavně absolutně ne sladké. Tady je aspoň důkaz, že ne všechny slečny rády červenou knihovnu.