16. září 2012

Hit & Miss (2012)

You're not their mother, Mia, and you never will be.


Episode One - Episode Two - Episode Three - Episode Four - Episode Five - Episode Six

zdroj: imdb.com
IMDb. Hit & Miss byl po dlouhé době projekt, na který jsem se rozhodla podívat díky popisu děje spíš, než kvůli čemukoli jinému. Už ten námět byl hodně zajímavý, ale provedení úplně předčilo cokoli, co jsem od toho čekala. Váhala jsem, než jsem si to konečně pustila, ale nakonec jsem sjela všech šest dílů najednou a byl konec, ani jsem nevěděla jak. Pak mě mrzelo, že jsem si to nenechala na víckrát.

Chloë Sevigny hraje Miu, pre-op transgender ženu, která - kromě toho, že pracuje jako nájemný vrah - právě zjistila, že když byla ještě muž, měla se svou bývalou přitelkyní Wendy syna Ryana (Jorden Bennie). Wendy je mrtvá a Mia je jmenovaná poručníkem jejích čtyř dětí. A tak se musí stát součástí rodiny, do které nepatří, a jejich problémů, i když má nemálo svých vlastních. Celá atmosféra je docela temná a puchmurná, což je ještě umoceněné prostředím.

Kromě příběhů, které se týkají Miy, je ještě docela dost výrazná linie Riley (Karla Crome) s Johnem (Vincent Regan) - odpornější postavdu jsem dlouho nezažila - a Levie (Reece Noi) s Miiným šéfem Eddiem (Peter Wight). Největší překvapení z obsazení pro mě byl Jonas Armstrong jako Ben, u nějž jsem stále přemýšlela, kde jsem ho sakra viděla, než mi došlo, že je to ten ocas Robin Hood. (Na špatné zážitky se zjevně rychle zapomíná.)

Celá série není vůbec optimistická a nevypráví ani o hezkých, ani o šťastných věcech. Přesto, že mě docela dostaly všechny dějové linie, nejvíc jsem prožívala Liama (Ben Crompton), narušeného bratra Wendy, který slíbil, že bude její děti chránit a taky to dělal, jak to jen šlo. Přiznám se, že mě překvapil konec vzhledem k tomu, že jde o ukončenou sérii, čekala bych ho jasnější a uzavřenější. Ale mimo toto k celé sérii nemám jednou výtku, jiné a výborně udělané.