7. února 2014

Unforgettable: Season 1 & 2

| Season 1 & 2 | Season 3 & 4 |
_______

The fact that the two of you are still not doing it is beyond me.


Season 1
1.01 Pilot - 1.02 Heroes - 1.03 Check Out Time - 1.04 Up In Flames - 1.05 With Honor - 1.06 Friended - 1.07 Road Block - 1.08 Lost Things - 1.09 Golden Bird - 1.10 Trajectories - 1.11 Spirited Away - 1.12 Butterfly Effect - 1.13 Brotherhood - 1.14 Carrie's Caller - 1.15 The Following Sea - 1.16 Heartbreak - 1.17 Blind Alleys - 1.18 The Comeback - 1.19 Allegiances - 1.20 You Are Here - 1.21 Endgame (Part 1) - 1.22 The Man in the Woods (Part 2)

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: With Honor, Carrie's Caller, Blind Alleys, The Comeback, Endgame, The Man in the Woods

Postavy: Carrie Wells (Poppy Montgomery) je bývalá policistka, která trpí hypertymézií - jak jednou něco vidí, už to nezapomene. To znamená, že Carrie si pamatuje naprosto všechno s výjimkou toho, kdo a proč zabil její starší sestru. O Carriině chorobě ví detektiv Al Burns (Dylan Walsh), bývalý kolega a milenec. Al ji vezme do svého týmu u NYPD, který dál tvoří detektivové Mike Costello (Michael Gaston), Roe Saunders (Kevin Rankin) a Nina Inara (Daya Vaidya). Později se připojí ještě energická laborantka Tanya Sitkowsky (Britt Lower), která by si rozuměla s Abby z NCIS, a výborná patoložka Joanne Webster (Jane Curtin).

Tým fungoval výborně, sledovat jejich spolupráci mě bavilo. Nebylo to nic nového pod sluncem a nezměnilo to můj život, ale třeba Joanne jsem si užívala jako dlouho nikoho. Hlavní plus měl ale seriál v obsazení hlavních rolí: Carrie a Al (nebo Poppy Montgomery a Dylan Walsh, jak chcete) měli skvělou chemii, člověk jim ty bývalé milence věřil a já jako obsesivně-kompulzivní shipper jsem si přišla na svoje.

Co se tak zhruba asi dělo? Unforgettable je víceméně obyčejný kriminální procedural, který je okořeněný v podstatě jen chorobou Carrie, která ale celkem rychle zevšední a celková nitka záhady smrti její sestry se hrozně táhne, protože Carrie si začíná rozpomínat jen veeelmi pomalu, co se stalo ten den, co Rachel zemřela. A ještě si ani nevzpomene na všechno a ty vzpomínky se mění - zkrátka, byla jsem ráda, když se objevila další hlavní dějová linie.

O tu se postaral Carrie's Caller - člověk, který si s Carrie hrozně rád pokecal po telefonu, zosnoval útoky snipera a nakonec, prudě ji tím, že ví, kdo zabil Rachel, naaranžoval svou vlastní smrt, kde všechny důkazy ukazovaly na Carrie. Ta samozřejmě najde cestu ven a "Caller" zkape, ale úkáže jí cestu k finále.

Finále: Carrie si myslí, že má konečně muže, který zabil Rachel, a tak se vydává s Alem do Syracuse, kde to všichno začalo. Finále bylo poněkud zmatené, ale byla v něm spousta akce jak ohledně případu, tak v Alově motelovém pokoji. Unforgettable tak zahanbilo všechny ostatní procedurals, když do toho Carrie a Al praštili už na konci první řady. Pravda, nebyla to jejich premiéra a pravda, druhá řada taky vůbec nemusí být, ale stejně, ta muchlovačka byla hot. (Kdo by řekl, že Dylan Walsh umí být takový alpha male?) Carrie zjistí, že ten chlap, co si ho pamatuje, není vrah, ale člověk, který je tehdy našel a vrah je stále venku. I když Carrie nedostala klid pro duši, dostala Ala a moudře to nekončilo cliffhangerem.

Jak jsem psala výš, CBS ukázala velkou duchaplnost, když to víceméně uzavřela. Plakat určitě nebudu, když to nedostane 2. sérii, ale asi bych do ní šla už jen proto, abych viděla, jak si s Carrie a Alem jako párem poradí dál.

Season 2
2.01 Bigtime - 2.02 Incognito - 2.03 Day of the Jackie - 2.04 Memory Kings - 2.05 Past Tense - 2.06 Line Up or Shut Up - 2.07 Maps & Legends - 2.08 Manhunt - 2.09 East of Islip - 2.10 Till Death - 2.11 Omega Hour - 2.12 Flesh and Blood - 2.13 Reunion

zdroj: poppypetal.org
Když jsem se dozvěděla, že nakonec bude druhá řada Unforgettable, měla jsem radost. Když jsem se dozvěděla, že seriál přesadili z Queens na Manhattan a kromě Carrie (Poppy Montgomery) a Ala (Dylan Walsh) změnili celé obsazení, už jsem měla radost menší, vedlejší postavy jsem měla fakt ráda. Aspoň, že Joanne Webster (Jane Curtin) zůstala, líbí se mi dynamika jejího vztahu s Carrie a Alem.

Nový šéf Eliot Delson (Dallas Roberts) se jevil dobře, Dallase Robertse mám ráda. Už po pár epizodách jsem si ho neuvěřitelně oblíbila a hrozně mě bavil jeho vztah s Joanne, zajímalo by mě, co si udělali. Jay Lee (James Hiroyuki Liao) a Cherie Rollins-Murray (Tawny Cypress) už mi od začátku tak sympatičtí nebyli, ale měla jsem otevřenou mysl. Ani po třinácti dílech mě ale nezajímali, byli nijací a nudní, vyloženě druhé housle Carrie a Alovi a nic víc. Hrozně se mi stýskalo po Nině (Daya Vaidya), Roeovi (Kevin Rankin) a Mikeovi (Michael Gaston), mohli by aspoň jednoho přivést zpátky, třeba jen jako guest star do jedné epizody. Nicméně aspoň se objevila Tanya Sitkowsky (Britt Lower), i když jen jednou.

Trochu mě štvali se vztahem Carrie a Ala. Já beru to "will they, won't they", bývá to dobrý, ale neberu tohle. Proč je teda strkali na konci první řady do postele, když je nechtěli spolu? Co to vůbec dělají a proč se tváří, jak se tváří? Na co čekají? Eliot na to neustále poukazuje a to je zná chvilku, Joanne taktéž. Vzteká mě to a docela mi to kazilo zážitek, fakt bych ocenila, kdyby aspoň naznačili, jestli to někam spěje.

Popravdě nerozumím té nové módě odvysílat něco epizod letních seriálů v létě a zbytek dodat někdy na podzim (nebo jako v tomto případě v lednu), neumím to ocenit u Rizzoli & Isles a nedocením to ani tady. Ten chuchvalec jen sedmi epizod byl navíc docela směšný. Co se týče dějových linií, musím docenit, že se tak nějak zbavili té záhady smrti Carriiny sestry. Sice teď seriál postrádá jakoukoli mytologii, ale aspoň se neplácá v něčem, co stejně nikam nevedlo.

Z epizod se mi líbily Incognito, undercover Carrie byla boží a Memory Kings, protože obsahovala zajímavý kus Carriiny minulosti. Docela se mi líbilo i letní finále Maps & Legends, příběh byl fakt hezký, jen ta Al & Carrie linie byla na pěst. Pobavilo mě East of Islip, jak se všichni naskládali do Eliotova domu, plus citovali The Great Gatsby a to cením vždycky. Till Death potěšilo mé shipperské srdcea finále druhé řady Reunion byla fakt moc hezky udělaná epizoda.

Docela mě překvapuje, že bude třetí řada, ale těším se.