30. listopadu 2013

Drinking Buddies (2013)

That whole thing is overrated. It ends in pain and lots of walking in shame.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na film jsem narazila náhodou a když jsem viděla obsazení, musela jsem to vidět. Nic jsem od toho nečekala, nevěděla jsem, o čem to je, a byla jsem příjemně překvapená. Dokonce pro mě tentokrát fungovaly i ty realistické dialogy, napsané a zahrané tak, aby to vypadalo jako reálná mluva. Bylo to přirozené, takové realistické, prostě příjemné překvapení.

Olivii Wilde (Kate) už nějakou dobu pozoruji z povzdálí a čím víc toho s ní vidím, tím víc se mi líbí i herecky. Anna Kendrick (Jill) mě zaujala poměrně nedávno a nezklamala. Jake Johnson (Luke) je prostě boží, i když jeho role byla takový Nick Miller v trochu humpoláčtějším provedení. (Ne fakt, ta image byla hrozná.) Film byl v překvapivě komorním provedení, bylo tam málo postav a stálo to prakticky na Lukeovi a Kate.

Konec mě hodně překvapil. Napůl jsem čekala takové to klišoidní, že Luke uvědomí, že Kate je pro něj možná lepší, ale nestalo se to a jsem za to ráda, je to takové realističtější. Není to rozhodně film, který bych potřebovala vidět ještě několikrát, ale fakt jsem byla příjemně překvapená.