30. listopadu 2013

Passion (2012)

I think we make a really good team.

zdroj: imdb.com
IMDb. Přiznám se, že podle traileru jsem čekala něco úplně jiného. Do poloviny to bylo sice pomalé, ale dobré. Pak to začalo být hodně zmatené, což bylo záměrně, chápu a bylo to dobře udělané, ale poté, jak se to začalo rozuzlovat, to bylo ještě zmatenější. Tam si myslím, že už to nebyl záměr. Myslím, že od pohřbu dál už tam nic nemuselo být, takhle si opravdu nejsem jistá, jak to vlastně skončilo.

Rachel McAdams (Christine) byla boží jako vždycky, mrchy jí prostě jdou. Noomi Rapace (Isabelle) jsem viděla snad poprvé jinak než jako Lisbeth Salander a byla jsem velmi příjemně překvapená, dala si to krásně. Karoline Herfurth se jako Dani krásně přerodila z asistentky na dost klíčovou roli. Celkem ani nemá cenu zmiňovat někoho dalšího, film byl vyloženě v ženské režii.

Isabelle byla výborná postava v tom, že člověk může dumat nad tím, odkdy to vlastně měla všechno promyšlené, Dani nevyložila úplně všechno. Ale jak říkám, po pohřbu už bylo cokoliv zbytečné, akorát zase slili realitu s nějakými představami a nedořešili to. Ale nebýt toho konce, byl by to výborný psychologický thriller.