21. dubna 2014

A Promise (2013)

It took us a long time to get here.

zdroj: imdb.com
IMDb. Poslední dobou mě baví cokoliv, co se zabývá německou stranou během válek, takže drama odehrávající se před a během první světové v Německu mě celkem jasně zaujalo. Nečekala jsem, že tam bude politika, ale doufala jsem aspoň v nějakou ukázku změny poměrů. Nedočkala jsem se; A Promise byla celkem průměrná love story, nic víc.

Alan Rickman (Karl Hoffmeister) vždycky potěší. Ačkoliv byl víceméně vedlejší role - překážka, byl velmi důstojný a líbilo se mi, že nepohodlného manžela ani nedémonizovali ani z něj nedělali oběť. Rebecca Hall (Lotte Hoffmeister) je mi sympatická už od Wide Sargasso Sea, krásně se mi na ni dívalo. Richard Madden (Friedrich Zeitz) je kus a s Rebeccou Hall měl skvělou chemii, to jejich UST film dost drželo, takže bylo překvapivé, že konec byl takový antiklimax.

V dalších rolích mě zaujala Shannon Tarbet (Anna), její postavy mi bylo docela líto. (A ta milostná scéna Anny s Friedrichem byla hot.) Celkově ten film asi nemusím vidět znovu, obecně je docela zapomenutelný, ale jako zábava na jeden večer dobré.