25. dubna 2014

New Worlds (2014)

Sometimes the world is turned by the bravery and sacrifice of extraordinary men and women, who risk it all.


Episode 1 - Episode 2 - Episode 3 - Episode 4

zdroj: imdb.com
IMDb. Původně jsem do toho šla kvůli Jamiemu Dornanovi a až teprve v průběhu mi došlo, že to má co dělat s The Devil's Whore. Obě minisérie jsou propojené postavou Angelicy Fanshawe (Eve Best), která zestárla a z nějakého důvodu se změnila ze silné ženy, která v lecčem předběhla svou dobu, v hipísáckou pomatenou ženštinu. To bylo, přiznám se, zklamání. Její upálení ve mně nevzbudilo žádné emoce.

A nebylo to jediné zklamání. Normálně od minisérie čekám, že mě tak strhne, až mi bude líto, že už skončila. New Worlds bych patrně ani nedokoukala, kdybych nevěděla, že to má jen čtyři epizody. Chyběl mi v tom pořádný příběh - všechno bylo tak nějak roztříštěné - a skutečně silné postavy. Abe Goffe (Jamie Dornan) mi přišel až příliš na pozadí, Beth (Freya Mavor) byla otravná, Ned (Joe Dempsie) byl zajímavě napsaný, ale docela unylý, a že je tam nějaká Hope (Alice Englert) jsem si všimla až v druhé polovině - nebo spíš že to, co jsem považovala za dvě postavy, je vlastně jedna.

Potěšili Jeremy Northam (Charles II) a Tom Payne (Monmouth). Hrozně ráda bych se nějak vyjádřila k zápletce, ale tak nějak nevím, o čem to vlastně bylo. Prostě to šlo nějak mimo mě.