3. října 2014

Sin City: A Dame to Kill For (2014)

This rotten town... It soils everybody.

zdroj: imdb.com
IMDb. Byla jsem tak nějak upozorněná na to, že dvojka není tak dobrá jak jednička, a že stojí za to snad jen prsa Evy Green. Prsa Evy Green stojí za to pokaždé, to nebyla novinka, a grafická stránka filmu byla pořád bez chyby. Dějově to ovšem fakt trochu kulhalo.

Rozdělila bych to do tří dějových segmentů. Dwightovi (Josh Brolin) hodně uškodilo přeobsazení, Josh Brolin prostě neměl takové charisma jako Clive Owen. Ava Lord (Eva Green) byla skvělá, Eva Green si ji nádherně vychutnala. Christopher Meloni (Mort) si to šílenství taky dal hezky a potěšily Gail (Rosario Dawson), Miho (Jamie Chung) a Goldie/Wendy (Jaime King). Příběh jsem čekala trochu silnější, ale i tak mě celkem bavil.

Joseph Gordon Levitt (Johnny) baví víceméně vždycky a segment s Johnnym byl asi nejsilnější. Nečekala jsem, že skončí takhle drsně, ale o to byl zajímavější. Potěšila Lady Gaga (Bertha), hrála překvapivě civilně a bavila mě tam, a samozřejmě Christopher Lloyd (Kroenig), ten se těch magorů taky nezbaví.

Naopak část, která se věnovala životu Nancy (Jessica Alba) po smrti Hartigana (Bruce Willis), mi přišla jako natahování vyčerpaného příběhu a Hartiganův duch byl tak nějak směšný. Bylo mi úplně jedno, jestli Nancy dosáhne své pomsty nebo přežije, nezajímala mě. Strachovala jsem se jen o Marva (Mickey Rourke), i když vím, jak skončí, ten dobytek mi nějak přirostl k srdci.

Takže rozhodně ne tak dobré jak jednička a moc si nepomohli tím, že něco se odehrávalo před jedničkou a něco po ní, bylo to trochu zmatené. Ale jsem ráda, že jsem se podívala.