28. dubna 2011

Sin City (2005)

These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days.

zdroj: imdb.com
IMDb. Že mám slabost pro Rodrigueze (a Tarantina), to jsem věděla dávno, hlavně proto jsem se taky na Sin City konečně podívala, ale já snad začnu mít na starý kolena ráda i komiksový filmy. No líbilo se mi to, samozřejmě, na co si tu budu hrát. A hlavně ta vizuální stránka, ta je prostě dokonalá.

Přiznám se, že napřed jsem tak úplně nechápala, proč je tam ten segment na začátku, ale na konci se to celé tak nádherně zavřelo, že jsem prostě nemohla být spokojenější a usmívala jsem se, šťastná z dobrého filmového zážitku, dlouho po tom, co jsem se dodívala.

Přesně takový film byl potřeba, abych překonala šoufl z Clive Owena (Dwight), který se dostavil po Closer, a Dwighta jsem teda brala hodně. Výborný byl i Bruce Willis (Hartigan) a světe div se, líbila se mi i Jessica Alba (Nancy), o které jsem si po už legendární Fantastic Four (ano, pořád dokolečka budu omílat, jak hrozně špatný FF je) nemyslela nic dobrýho. (Nakonec, co je romantičtějšího, když vám před očima Bruce Willis utrhne nádobíčko žlutýmu hnusu? Fuj, mimochodem.)

Mickey Rourke (Marv) mě zase dostal, Carla Gugino (Lucille) a Brittany Murphy, R.I.P.(Shellie), byly obě super a hot, a Tarantino by prostě nesměl být guest director, aby se tam neobjevil Michael Madsen (Bob). Elijah Wood (Kevin) se objevil v překvapivé roli, nicméně moc práce s tím teda neměl. Josh Hartnett jako vrahoun ditto. Benicio Del Toro (Jackie Boy) byl superodpornej.

Kdo mě ale fakt hodně, hodně, hodně bavil, byly rajdy. Jaime King (Wendy), Rosario Dawson (Gail), Alexis Bledel (Becky) a Devon Aoki (Miho) tomu prostě dávaly naprdel. Role Alexis ukazovala, kam až musíte jít, abyste přestali být Rory Gilmore, a Miho byla zaručeně moje nejoblíbenější celýho filmu. Takže, pro mě velká spokojenost, a co se týče dalších Rodriguezových filmů, není důvod k váhání.