3. října 2014

The Pardon (2013)

You never walk out that back door again.

zdroj: imdb.com
IMDb. The Pardon mi přišel pod ruku vlastně náhodou a zdálo se to jako docela zajímavý film, tak jsem do toho šla. Až do půlky to vypadalo jako poměrně příjemný, ovšem očividně hodně vyleštěný a nekritický příběh ženy, která by fakt nerada trest smrti. Pak začalo jít do tuhého a mě napadlo si Toni Jo Henry vygůglit. No a pak jsem bulela jak navedená, protože ačkoliv v tom filmu Toni Jo vypadala až příliš nevinně, člověk s ní stejně soucítil a konec byl drsný.

Jaime King (Toni Jo) byla skvělá. Zatím unikala mé pozornosti, ale to se teď možná změní, baví mě. T.J. Thyne (otec Richard) hrál velkého sympaťáka a Jason Lewis ('Cowboy' Henry) tam zase tak moc nebyl, ale něco v něm asi bude.

Ať byl ten příběh přileštěný jak chtěl, líbilo se mi, že se tam vlastně nerozhodlo, co se doopravdy stalo, byly jen dvě verze a diváci zůstali ve stejné nejasnosti jako porota a soudce (i když byli asi méně zaujatí). Fiktivní Toni Jo mi bylo líto a bylo hezké, že ačkoliv dopadla, jak dopadla, měla kolem sebe až do konce lidi, kteří ji měli rádi.