18. února 2015

Danger 5: Series 1 & 2


Series 1
1.00 The Diamond Girls - 1.01 I Danced for Hitler - 1.02 Lizard Soldiers of the Third Reich - 1.03 Kill-Men of the Rising Sun - 1.04 Hitler's Golden Murder Palace - 1.05 Fresh Meat for Hitler's Sex Kitchen - 1.06 Final Victory

zdroj: imdb.com
Na Danger 5 jsem narazila náhodou a řekla jsem si, že by to mohla být dobrá hovadinka. Sjela jsem to celé na jeden zátah a lituju, že toho není mnohem víc. Je to prostě naprosto dokonalá recese od děje přes postavy, efekty, kostýmy až k replikám. Nebere se to ani trochu vážně, vlastně vůbec, a celkově to vypadá, že všichni herci si užili při natáčení kopec srandy, protože i ty epizodní se vraceli do dalších dílů, i když jako jiné postavy.

Danger 5 je tým Spojenců, kteří v šedesátých letech stále bojují proti Hitlerovi (Carmine Russo) a zatím se jim ho nedaří zabít. Tým obsahuje trochu stuffy Australana Tuckera (Sean James Murphy), velmi amerického Američana Jacksona (David Ashby), Evropana Pierra (Aldo Mignone), Rusku Ilsu (Natasa Ristic) a Angličanku Claire (Amanda Simons) a nakopává zadky od prvního k poslednímu dílu. Všichni jsou naprosto originální a všichni herci tak dokonale přehrávají, že to celý zážitek ještě umocňuje.

Těžko říct, která epizoda se mi líbila nejvíc, všechny byly naprosto super a dokonale zábavné. Prostě, užila jsem si to od první do poslední a hrozně ráda bych viděla nějaké další. Víc takových televizních projektů!

Series 2
2.01 Merry Christmas Colonel - 2.02 Johnny Hitler - 2.03 Revenge of the Lizardmen - 2.04 Un Sacco Di Natale (A Sack of Christmas) - 2.05 Super Dead - 2.06 Back to the Führer - 2.07 Welcome to Hitlerland

zdroj: imdb.com
U seriálů to zlaté pravdidlo "be careful what you wish for" platí dvakrát tolik. Když jsem pár let zpátky viděla první řadu, jako milovník recesí a parodií jsem z toho byla unešená. Takže logicky, když jsem nedávno přišla na to, že je druhá série, měla jsem hroznou radost. A na konci byla hrozně zklamaná, ač jsem v polovině zapomněla, že jsem to vlastně rozsledovala. Druhá série byla slabá a nehorázně přepálená. Moc jim nesedělo to neustálé rozdělování týmu a nové postavy prostě neměly grády. Taky si nejsem jistá tak výraznou zápletkou táhnoucí se všemi epizodami. Prostě asi mělo zůstat při první sérii.

Že Claire (Amanda Simons) skončila jako mrtvá hlava, kterou s sebou Tucker (Sean James Murphy) neustále tahá by ani tak nevadilo, kdyby Tucker nebyl absolutně na zabití. Jackson (David Ashby) a Ilsa (Natasa Ristic) byli pořád super, hlavně Ilsa (i když tou sovětskou zápletkou a Chruščovem (Steve Parker) jsem si nebyla moc jistá), i když mi Jacksona bylo trochu líto. Přeobsazení Pierrea (Pacharo Mzembe) mi překvapivě nevadilo tolik jako Holly (Elizabeth Hay). Dokud byla plot device, nebyla špatná, ale jako postava se nedala brát vážně ani v seriálu, který se nedá brát vážně vůbec.

Ze začátku jsem měla pocit, že seriálu hlavně neprospělo posunutí historické doby z druhé světové do 70. let, ale musím uznat, že "Johnny" Hitler na americké střední měl grády. (Carmine Russo byl opět skvělý.) V konečném důsledku to bylo ale prostě jen přeplácané - roboti, Strážci vesmíru a ninjové v jedné půlhodinové epizodě, to bylo prostě moc i na Danger 5. Třetí řada by snad ani nemusela být.