18. února 2015

Constantine: Season 1


1.01 Non Est Asylum - 1.02 The Darkness Beneath - 1.03 The Devil's Vinyl - 1.04 A Feast of Friends - 1.05 Danse Vaudou - 1.06 Rage of Caliban - 1.07 Blessed Are the Damned - 1.08 The Saint of Last Resorts (Part 1) - 1.09 The Saint of Last Resorts (Part 2) - 1.10 Quid Pro Quo - 1.11 A Whole World Out There - 1.12 Angels and Ministers of Grace - 1.13 Waiting for the Man

zdroj: imdb.com
Myslím, že bych nikdy nikomu asi nenakecala, že jsem komiksový fanda. Ale líbila se mi filmová verze a hodně se mi líbil původní pilot, ve kterém byl seriálový John Constantine (Matt Ryan) slušná svině, která byla uchotná udělat cokoliv, aby dosáhla svého - ač jeho úkol jako takový byl ke světu šlechetný. V původním pilotu a na začátku byla taky Liv Aberdine (Lucy Griffiths), jedna z nejnesympatičtějších seriálových hrdinek vůbec, a jsem ráda, že se jí zbavili. Zed Martin (Angélica Celaya) mi aspoň nevadila, ačkoliv nebyla nic jiného než nahrávačka Constantinea.

Z ostatních postav mě hodně bavil Manny (Harold Perrineau), jeho vztah s Constantineem (a pak i se Zed) byl super, mrzí mě, že se na konci ukázalo, že je křivák. Chas Chandler (Charles Halford) byl super celou dobu, jen mě mrzí, že nedostal víc prostoru. Papa Midnite (Michael James Shaw) mě bavil taktéž, člověk mu tu temnotu opravdu věřil.

Z epizod se mi hodně líbil původní pilot (i přes Liv), Danse Vaudou, Blessed Are the Damned, The Saint of Last Resorts - Anne Marie (Claire van der Boom) mě sice moc nezajímala, ale Zedina minulost ano a Constantine v mexickém vězení stál za to - A Whole World Out There - Jacob Shaw (William Mapother) byl slušně děsivý - a Angels and Ministers of Grace, protože smrtelný Manny a Constantine byli dokonalí.

Na Constantinea jsem se těšila, ale seriál jako takový mě trochu zklamal. Nevím, jestli se s druhou sezónou budu obtěžovat - pokud ji vůbec dostanou. Kdyby nebylo faktu, že je Matt Ryan tak hot, možná bych odpadla už během první série.

05/2015: Zrušeno. Překvapivě.