19. února 2015

The Mentalist: Season 7

| Season 1 & 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 |
_______


7.01 Nothing But Blue Skies - 7.02 The Greybar Hotel - 7.03 Orange Blossom Ice Cream - 7.04 Black Market - 7.05 The Silver Briefcase - 7.06 Green Light - 7.07 Little Yellow House - 7.08 The Whites of His Eyes - 7.09 Copper Bullet - 7.10 Nothing Gold Can Stay - 7.11 Byzantium - 7.12 Brown Shag Carpet - 7.13 White Orchids

zdroj: imdb.com
Sedmá sezóna byla za mě patrně jedna z nejočekávanějších. Konec Blue Bird dal zelenou "Jisbon" lodi a shipper jako já prostě nemohl nedoufat, že šťastně doplují do přístavu. Zároveň jsem ale v každé epizodě trnula hrůzou, co se jim hodí pod nohy a jestli vůbec to svoje "a žili šťastně až do smrti" dostanou. Každopádně celkově to byla silná řada - zbavení se Red Johna a navrácení k procedurálu jim nesmírně prospělo a vím, že dokonce i nefandové Jisbon vztahu se bavili.

Kromě zábavných dílů a lovestory Janea (Simon Baker) a Lisbon (Robin Tunney) hodně pomohlo, že se ustálil i tým. Abbott (Rockmond Dunbar) byl skvělý velitel, Wyliemu (Joe Adler) víc prostoru jen prospělo a Michelle Vega (Josie Loren) tam skvěle zapadla, ať už jako Choova učednice nebo Wylieho platonická láska. Zamrzelo mě, když zemřela, zvlášť když to bylo jen kvůli stupidnímu Janeově momentu, který stejně trval tak půl epizody. Ráda jsem ve finále viděla i Rigsbyho (Owain Yeoman) a Van Pelt (Amanda Righetti). Nechyběli mi, ale do finále seriálu patřili.

Jak jsem psala výš, série byla celkově silná, ale z epizod musím vypíchnout The Greybar Hotel (protože Lisbon ve vězení), Orange Blossom Ice Cream (protože Bejrút), Green Light (protože Abbott dostal vlastní linii), Little Yellow House (protože Lisbonina rodina) a White Orchids (protože proč asi). Kvitovala jsem i návrat Ericy Flynn (Morena Baccarin) - sice jsem ji dvakrát nemilovala, ale Orange Blossom Ice Cream by bez ní nebyla tak super epizoda. A hodně mě potěšil Dylan Baker (Bill Peterson), Abbottovu nemesis vybrali skvěle. Potěšila Alexa PenaVega (Lily Stoppard, The Whites of His Eyes).

Co se týče finále seriálu, pro mě bylo trochu nevyvážené. Brown Shag Carpet mi přišlo víceméně o ničem a White Orchids by se dalo hnusně nazvat Jisbon fanservice. Jelikož jsem ale fan, hrozně mě potěšili, ačkoliv ten sériový vrah tam byl jen aby se neřeklo. Seriál opsal kruh, Jane má znovu manželku a dítě, a já upřímně doufám, že dostaneme nějaký Cho spin-off (ideálně nějaký, kde dělá stylistu).

Prostě, The Mentalist považuji za jeden z těch důstojně ukončených seriálů, byla jsem naprosto spokojená.