7. června 2014

The Mentalist: Season 6

| Season 1 & 2 | Season 3 | Season 4 |
| Season 5 | Season 6 | Season 7 |
_______


6.01 The Desert Rose - 6.02 Black-Winged Redbird - 6.03 Wedding in Red - 6.04 Red Listed - 6.05 The Red Tattoo - 6.06 Fire and Brimstone - 6.07 The Great Red Dragon - 6.08 Red John - 6.09 My Blue Heaven - 6.10 Green Thumb - 6.11 White Lines - 6.12 Golden Hammer - 6.13 Black Helicopters - 6.14 Grey Water - 6.15 White as the Driven Snow - 6.16 Violets - 6.17 Silver Wings of Time - 6.18 Forest Green - 6.19 Brown Eyed Girls - 6.20 Il Tavolo Bianco - 6.21 Black Hearts - 6.22 Blue Bird

zdroj: imdb.com
Neuvěřitelné se stalo skutkem a po pěti řadách a osmi epizodách seriál konečně odhalil, kdo je Red John - byl to šerif McAllister (Xander Berkeley), mimochodem - a Patrick Jane (Simon Baker) konečně dostal svou pomstu. Seriál tam šplhal tak dlouho, že to nebylo absolutně napínavé a bylo mi celkem jedno, jak to skončí. Podstatné bylo, že se seriál Red Johna konečně zbaví a vydá se novým směrem. Z toho osmiepizodového dokončení celé linie musím vypíchnout Beth Riesgraf (Kira Tinsley, The Red Tattoo), jinak ty epizody byly skvělé především v tom, že to konečně dospělo ke konci.

My Blue Heaven odstartovalo novou kapitolu v historii The Mentalist. CBI byla rozpuštěna, Rigsby (Owain Yeoman) a Van Pelt (Amanda Righetti) vypadli do civilu a pak ze seriálu, což se stalo později, než bych si bývala přála, ale aspoň že se to stalo. Cho (Tim Kang) šel pracovat pro FBI, kde mu velel Dennis Abbott (Rockmond Dunbar), největší Jisbon shipper pod sluncem, a nemastná neslaná nudná Kim Fischer (Emily Swallow). Později se k nim samozřejmě připojili i Jane a Lisbon (Robin Tunney). Celý tým by fungoval mnohem lépe, kdyby od sebe Janea a Lisbon mermomocí nedrželi, ale jinak pořád lepší Fischer a Abbott než Rigsby a Van Pelt. Ještě musím vypíchnout Jasona Wylieho (Joe Adler), je sladký a má skvělé scény s Choem.

Novým epizodám tak nějak chyběla forma, moc jim to nedrželo pohromadě. Vytáhli se se dvěmi delšími zápletkami - napřed zase nějakou divnou konspirací, která byla propadák a za kterou zaplatil J.J. LaRoche (Pruitt Taylor Vince) životem, to mě docela naštvalo. Poté ale přišli s obchodem s lidským masem, aby se nakonec ukázalo, že šlo o lupiče orgánů. Cho tam měl skvělou linii a vůbec myslím, že tento případ se měl odehrávat na pozadí nových dílů, seděl tomu. Co velkou část fandomu (a mě především) ale na nových epizodách zajímalo nejvíc bylo, jestli se Jane a Lisbon konecně dají dohromady. Nevypadalo to moc dobře, když se objevil Marcus Pike (Pedro Pascal), který se do Lisbon instantně zamiloval a ona se s ním rozhodla odejít a provdat se za něj. Ve finále (Blue Bird), které bylo mimochodem úplně skvělé, si ale Jane konečně uvědomil, že Lisbon miluje, a rozběhl se na letiště. Ještě pořád z toho skáču metr vysoko radostí.

Objevila se Victoria Smurfit (Monica Giraldi, Blue Bird). Docela mě bavil Forest Green, ale nemám moc co vypíchnout. Jsem zvědavá na tu závěrečnou zkrácenou sérii, bojím se a těším se zároveň.