23. února 2015

The Producers (1967)

Where did I go right?

zdroj: imdb.com
IMDb. The Producers jsem pořád tak nějak míjela, dokud mi nebylo ukázáno Springtime for Hitler z remake z 2005. Rozhodla jsem se, že to konečně musím vidět, ale musím začít původní filmovou verzí, protože Gene Wilder a Mel Brooks. Nečekala jsem, že se budu tak dobře bavit, od začátku do konce. Tahle verze sice neměla Heil Myself, ale rozhodně to nesnížilo její hodnotu.

Gene Wilder (Leo Bloom) mě prostě ještě nezklamal a Zero Mostel (Max Bialystock) mě pořád držel rozpolcenou, jestli je Max jen lehce slizký nebo hodně slizký, každopádně i tak mi byl sympatický. Celé to bylo prakticky show jen těchto dvou, ačkoliv minipostavy na pozadí taky hodně pobavily, v čele s L.S.D. (Dick Shawn), Ullou (Lee Meredith) a Hitlerovým největším fanouškem, Franzem Liebkindem (Kenneth Mars).

Každopádně mě to fakt překvapilo (a nejen díky Wilderovi) a abych pravdu řekla, mám teď docela strach podívat se na už zmiňovanou verzi z roku 2005. Potom, co jsem porovnala Springtime for Hitler, mám už teď pocit, že to opět trochu doorali (a Uma Thurman vyplesklá přes celý plakát mě děsí).