21. května 2015

Co jsme komu udělali? (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?, 2014)

Vidím to černě.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na Co jsme komu udělali? jsem dokonce chtěla jít do kina, ale nějak se mi to nepovedlo, a pak mi klasicky trvalo hroznou dobu, než jsem se na film konečně podívala. A jako obvykle mi bylo líto, že jsem to neudělala dřív. Až na ten sladký konec, který mi v takové míře přišel docela přehnaný, to bylo dokonalé od začátku až do konce. Film má skvělý náměr, perfektně fungující v kosmopolitní Francii, a prostě baví.

Christian Clavier (Claude Verneuil) je pro mě natolik Asterix, že jsem ho upřímně nepoznala. Chantal Lauby (Marie Verneuil) házela skvělé výrazy, a Marie mi byla lehce sympatičtější než její manžel. David (Ary Abittan), Rachid (Medi Sadoun) a Chao (Frédéric Chau) byli skvělá trojka, a když pak začali tahat za jeden provaz, neměli chybu. Plus jsem toho názoru, že Charles (Noom Diawara) k nim skvěle zapadl. Isabelle (Frédérique Bel), Odile (Julia Piaton), Ségolène (Emilie Caen) a Laure (Elodie Fontan) drželi pohromadě trochu méně, než by se mi líbilo.

Patrně nejvíc jsem si užívala tu část filmu, kde se Claude vydává na tah s Andrém (Pascal N'Zonzi), ta byla naprosto dokonalá. Každopádně jak je patrné, můžu doporučit celý film a nakonec mu vlastně odpouštím i ten klišé konec.