12. května 2015

Lizzie Borden Took an Ax (2014)

Lizzie Borden took an ax / gave her mother forty whacks / when she saw what she had done / gave her father forty-one.

zdroj: imdb.com
IMDb. O Lizzie Borden jsem samozřejmě už slyšela a něco málo na wikipedii četla. Kvůli Christině Ricci (Lizzie Borden) jsem začala sledovat The Lizzie Borden Chronicles a vzhledem k tomu, že to volně navazuje na tento film, podívala jsem se i na něj. Nijak zvlášť kinematograficky významné to nebylo, ale Christina Ricci je boží, docela jsem se bavila.

Emma Borden (Clea DuVall) mě moc nebavila. Ačkoliv se těžko obhajuje dvojitá vražda, Emma byla přesně ten typ člověka, který bude tiše trpět a nic neudělá, a pak následně morálně odsoudí toho, kdo něco udělal, aniž by pokrytecky přiznala, že z toho taky profituje. Čímž ale nechci říct, že Emmu na konci nechápu, zachovala bych se stejně. Gregg Henry (Hosea Knowlton) byl jako obvykle slizký, člověku byl nesympatický i přesto, že bylo jasné, že to Lizzie udělala a že má tedy Knowlton pravdu.

Jediné, co mě trochu mate, je časová osa. Film končí tak, že Emma všechno ví a odchází, v seriálu patrně nic neví a stále žije s Lizzie. Mám pocit, jako by to toho mezi filmem a seriálem spousta chyběla. Každopádně pokud beru Lizzie Borden Took an Ax jako samostatný film, rozhodně je to fajn zábava na jeden večer, pokud je třeba podklad k nějaké práci.