12. května 2015

The Good Wife: Season 6

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 |
| Season 6 | Season 7 |


6.01 The Line - 6.02 Trust Issues - 6.03 Dear God - 6.04 Oppo Research - 6.05 Shiny Objects - 6.06 Old Spice - 6.07 Message Discipline - 6.08 Red Zone - 6.09 Sticky Content - 6.10 The Trial - 6.11 Hail Mary - 6.12 The Debate - 6.13 Dark Money - 6.14 Mind's Eye - 6.15 Open Source - 6.16 Red Meat - 6.17 Undisclosed Recipients - 6.18 Loser Edit - 6.19 Winning Ugly - 6.20 The Deconstruction - 6.21 Don't Fail - 6.22 Wanna Partner?

zdroj: wikipedia.org
Jak už jsem psala loni, The Good Wife bez Willa Gardnera (Josh Charles) prostě už není ta The Good Wife, do které jsem se zamilovala. Na šesté řadě, úplně první celé řadě bez něj, jsem to pociťovala nejvíc. Moc nepomáhalo, že se většina děje soustředila především na Aliciinu (Julianna Margulies) volební kampaň, která mě nebavila, na zase nové tahanice ve firmě, které začínají být dost staré. Kromě toho měla řada hrozně málo individuálních případů, které by měly příběh, a byla to škoda.

Co se týče už zmíněné Aliciiny volební kampaně, celou tu dobu jsem tiše doufala, že Alicia prohraje. Zaprvé pro zachování tématu seriálu, navíc mě to moc nebavilo, a za druhé mi byl Frank Prady (David Hyde Pierce) tak sympatický, že jsem mu to i přála. Když se tak nestalo, už jsem úplně nečekala, že to Alicie seberou a takhle drsně, byla jsem upřímně překvapená a skoro mi jí bylo líto, což už se mi často nestává. Každopádně bylo fajn, že díky té kampani byl poblíž Eli (Alan Cumming) - aspoň jsem mohla obdivovat jeho přeliv - Johnny Elfman (Steven Pasquale), který byl hot a je škoda, že odešel tak brzy. Alicia s ním měla aspoň nějakou chemii.

Druhým velkým tématem sezóny byl odchod Kalindy Sharmy (Archie Panjabi). Těch teorií, jak Kalinda, která je delší dobu podužívaná a redukovaná na pozadí, ze seriálu zmizí, jsem měla víc a všechny se týkaly Bishopa (Mike Colter), který byl tuto sezónu velmi prominentní, a/nebo Lany Delaney (Jill Flint). POtvrdilo se jen jedno z toho a já z celého srdce přeju Archie Panjabi to nejlepší a doufám, že ji brzy uvidím v dalším projektu.

Caryho (Matt Czuchry) mi bylo tuto sezónu docela líto - napřed to vězení, pak se mu daří ve firmě hrát druhé housle i přesto, že je partner, a nakonec Kalindin odchod potom, co se rozhodl pro ni obětovat. Doufám, že do další řady dostane nějaké pořádné zápletky. Co se týče Diane (Christine Baranski), s tou to bylo rozhodně lepší. Christine Baranski je bohyně, která umí čarovat i s málem, a to se v tomto seriálu opravdu hodí. Epizody jako Open Source, Red Meat a Loser Edit byl díky zaměření na Diane fakt skvělé, plus mě hodně potěšil návrat Kurta (Gary Cole).

Jako sentimentalistu a Willicia shippera mě moc potěšily odkazy na Willa: nemravné e-maily mezi jím a Aliciou (Undisclosed Recipients), Alicia slyšící jeho hlas ve výborné epizodě Mind's Eye (ačkoliv ten zástupce se jim fakt nepovedl, vizuální stránkou to zkazili), nebo kopanec pod Aliciin pás v Dear God... Líbí se mi, že tam pořád žije. Ohledně Elsbeth Tascioni (Carrie Preston) v Shiny Objects musím projevit rozčarování, fakt tam z ní dělali blbce. Co se týče ale dalších starých známých, jako Petry Moritz (Lily Rabe) a Renaty Ellard (Laura Benanti), ty byl super. Ramona Lytton (Connie Nielsen) mi vadila, ještě že je pryč. Podobně to mám s Marissou Gold (Sarah Steele), bylo jí moc a byla víceméně k ničemu.

Nejvíc jsem zklamaná tím, jak nakládají s postavou Finna Polmara (Matthew Goode) - přijde mi, že je tam cpaný zbytečně na sílu a většinou do scén, kde může být zpravidla úplně kdokoliv jiný. S Aliciou nemá žádnou chemii a jediné, co je pojí, je Willova smrt, a to pouto bude mizet spolu s tím, jak se přes ni Alicia bude dostávat. Matthew Goode je až příliš dobrý herec na to, aby se ztrácel v téhle bezprizorní roli, a snad si to uvědomí. Finnův screentime by mnohem víc slušel Carymu.

Co se týče epizod, líbily se mi Dear God, fakt jsem se zasmála; Red Zone, protože skvělý případ; Mind's Eye, podle mě snad nejlepší epizoda řady, krásná sonda do Aliciina podvědomí jako ženy; Undisclosed Recipients, protože ty rvačky ohledně e-mailů byly skvělé; Winning Ugly, protože jsem fakt nečekala, že to Alicia schytá takhle drsně; a Don't Fail, protože to konečně zase bylo centrované na případ a na Aliciu jako právníka a seriálu to nesmírně slušelo.

Co se týče finále sezóny, Wanna Partner?, přišlo extrémně slabé. Kalindina přítomnost úplně zničila efekt té scény se zavřením dveří z The Deconstruction, měli už to tak nechat být. Vzhledem k tomu, že Julianna Margulies a Archie Panjabi už společně nebyly na place roky, mi ta scéna v baru stejně nepřišla upřímná. Hezky si to nastavili na úplný exit Finna, kdyby chtěli, a myslím, že by toho měli využít. A co se týče cliffhangeru, nemyslím, že Canning (Michael J. Fox) a jeho rychlou jehlou spíchnutá pomsta jsou pro Aliciu to pravé. Ale abych řekla pravdu, zase tolik mě to nedrásá. Dávno to není tak, že bych se na další řadu vyloženě třásla a je to škoda. Do další řady bych hlavně ráda zpátky Jess Weixler a její Robyn Burdine, chybí mi.

Co se týče guest stars, mimo těch zmiňovaných potěšili Jill Hennessy (Rayna Hecht), i když ta blond jí moc nesedí; Madeleine Martin (Jody Milam, Red Zone), ani mě tady moc nerozčilovala; Julie White (Selma Krause, Dark Money); Wallace Shawn (Charles Lester, Wanna Partner?); a Mamie Gummer (Nancy Crozier), tu jsem fakt ráda viděla znovu.

Do sedmé řady půjdu, ale doufám, že skutečně bude poslední, jak Kingovi plánovali a názvy epizod naznačují, nějak to nevidím dál.