9. května 2013

The Good Wife: Season 4

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 |
| Season 6 | Season 7 |
_______


4.01 I Fought the Law - 4.02 And the Law Won - 4.03 Two Girls, One Code... - 4.04 Don't Haze Me, Bro - 4.05 Waiting for the Knock - 4.06 The Art of War - 4.07 Anatomy of a Joke - 4.08 Here Comes the Judge - 4.09 A Defense of Marriage - 4.10 Battle of the Proxies - 4.11 Boom De Ya Da - 4.12 Je Ne Sais What? - 4.13 The Seven Day Rule - 4.14 Red Team, Blue Team - 4.15 Going for the Gold - 4.16 Runnin' with the Devil - 4.17 Invitation to an Inquest - 4.18 Death of a Client - 4.19 The Wheels of Justice - 4.20 Rape: A Modern Perspective - 4.21 A More Perfect Union - 4.22 What's in the Box?

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Vzdávám vypisování oblíbených epizod, protože The Good Wife prostě nemá takovou, u které bych se vyloženě nebavila, a vybrat mezi těmi všemi skvělými, ze kterých byla čtvrtá řada sestavená, nejde.

Postavy: Na typické sestavě seriálu se nic moc nezměnilo, takže proberu jen odchylky. Nehorázně mě rozčiloval Kalindin (Archie Panjabi) ex-manžel Nick (Marc Warren) a celá zápletka s ním. Doufám, že už se skutečně neobjeví, a cokoliv Kalinda udělala se nevrátí a nekousne ji do zadku. Maddie Hayward (Maura Tierney) mě spoustu času mátla, moc jsem jí to její přátelství s Aliciou nežrala, takže jsem byla ráda, když se objevila Laura Hellinger (Amanda Peet). Postava to byla naprosto super, líbilo se mi její holčičí přátelství s Aliciou, jen mě mrzí, jak chudák dopadla s Willem (Josh Charles). Ale zas ne tak moc, přece jen jsou mé priority jinde. Cristian Romano (Yul Vazquez), Jackiin (Mary Beth Peil) ošetřovatel, se v posledních dílech vyvinul jako dobré číslo a doufám, že dá v další řadě dá Peterovi (Chris Noth) ještě zabrat. Clarke Hayden (Nathan Lane) byl v první polovině řady taky velmi podstatnou postavou, taky mě mátl, ale to bylo hodně fajn. Škoda, že pak vymizel. Veronica Loy (Stockard Channing), Aliciina a Owenova (Dallas Roberts) matka, byla prostě dokonalá, a Robyn Burdine (Jess Weixler) se po finále sice jeví, jako nastrčená, aby Kalinda nemsuela odejít z firmy, ale přesto mě hodně bavila a doufám, že ještě bude.

Jsem moc ráda, že se vraceli staří známí, jako třeba Colin Sweeney (Dylan Baker), Kurt McVeigh (Gary Cole) - hrozně jim s Diane (Christine Baranski) držím palce - Elsbeth Tascioni (Carrie Preston) - je to asi moje nejoblíbenější postava, chci jí víc! - Patti Nyholm (Martha Plimpton), Nancy Crozier (Mamie Gummer), Mike Kresteva (Matthew Perry) a další.

Co se tak zhruba asi dělo? Jako obvykle byla celá dějové linie rozdělena do několika. Ze začátku sezóny šlo hlavně o to, aby Lockhart Gardner nešel do bankrotu, což se nakonec povedlo. Líbilo se mi, jak ukazovali, proč se Will dostal tak daleko - protože je hráč a umí být pěkný zmetek. Sbohem, moje kalhotky. Později tvořila velkou část děje Peterova kampaň na guvernéra, což zase jednou hodilo Elie do užitečné polohy, z toho sjem měla velkou radost.

Rozhodně nejvíc jsem si tuto sezónu dávala vztah Willa a Alicii (Julianna Margulies) - nemůžu si pomoct, jsou prostě moje OTP. Jejich milostné scény jsou hot a nádherné a ti dva mě naprosto přivádí k šílenství. V návaznosti na toto mi hrozně vadil vztah Alicii a Petera. Přišel mi prostě umělý - snad každá jejich scéna byla postavená do protikladu s podobnou scénu u Alicii a Willa (popřípadě jsou přímou reakcí na Aliciinu matku, která Petera nemá ráda), a celkově jsem prostě Alicii nevěřila, že Petera skutečně miluje tolik, jak tvrdí. Doufám, že se to obnovení slibů vůbec neuskuteční.

Kromě vztahů nastal asi největší zlom, když se Cary (Matt Czuchry) rozhodl osamostatnit a odtrhnout od Lockhart Gardner, s čímž souviselo Aliciino koketování se stejným nápadem. Navíc Diane dostala nabídku stát se soudkyní, pokud Peter vyhraje volby, a Peter vyhrál. Takže nejen, že cliffhanger zasáhl milostné životy postav, otazník visí taky nad těmi profesními.

Z guest stars potěšili Kristin Chenoweth (Peggy Byrne), Miriam Shor (Mandy Post), Kyle MacLachlan (Josh Perotti), Edward Herrmann (Lionel Deerfield, And the Law Won), Christina Ricci (Therese Dodd, Anatomy of a Joke), John Lutz (Eddie Kolakowski, Anatomy of a Joke), Jessalyn Gilsig (Janie Ludwig, Invitation to an Inquest), Lily Rabe (Petra Moritz, Going for the Gold), Morena Baccarin (Isobel Swift, The Wheels of Justice), Wallace Shawn (Charles Lester, Runnin' with the Devil) a Will Chase (Doug Young, Death of a Client).

Finále: Finále jako obvykle vybuchlo ve všech nejasnostech, které se nastřádaly, a ukázalo, jak mají scénáristé všechno krásně naplánované. Konečně došlo k nějaké konfrontaci mezi Willem a Peterem, Alicia si konečně přiznala, že prostě chce Willa, i když neumí odejít od Petera. V souvislosti s tímto byl konec neuvěřitelně krutý - napřed nás nechají doufat, že za dveřmi je Will a Alicia s ním konečně pořeší jejich vztah, ale on tam byl Cary a Alicia se rozhodla utéct z firmy! Willovo rozhodnutí nepotopit Petera bylo zajímavé a doufám, že se k němu vrátí. Prostě, do letošního finále The Good Wife jsem netušila, že jde být nadšená a frustrovaná zároveň! Skvělé zakončení skvělé série.