18. srpna 2010

The Good Wife: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 |
| Season 6 | Season 7 |
_______

His Scandal. Her story.


1.01 Pilot - 1.02 Stripped - 1.03 Home - 1.04 Fixed - 1.05 Crash - 1.06 Conjugal - 1.07 Unorthodox - 1.08 Unprepared - 1.09 Threesome - 1.10 Lifeguard - 1.11 Infamy - 1.12 Painkiller - 1.13 Bad - 1.14 Hi - 1.15 Bang - 1.16 Fleas - 1.17 Heart - 1.18 Doubt - 1.19 Boom - 1.20 Mock - 1.21 Unplugged - 1.22 Hybristophilia - 1.23 Running

zdroj: imdb.com
Alicia Florrick (Julianna Margulies) je žena, která odložila slibnou právní kariéru, aby byla skvělá matka a manželka na plný úvazek pro svého manžela, politika Petera (Chris Noth). Idylka klape až do první scény celého seriálu, kdy Peter na tiskovce oznamuje, že musí složit funkci, aby čelil obvinění z korupce a sexuálnímu skandálu - světlo světa spatřily důkazy o jeho stycích s prostitutkami.

Alicia je postavena do pozice milující ženy, podporující svého chybujícího manžela, přestože se jí právě zhroutil celý svět a je to ona, kdo musí udržet rodinu (hlavně ji a dvě děti) psychicky i finančně nad vodou. Přijme nabízenou ruku svého starého přítele, Willa Gardnera (Josh Charles) a stává se junior associate v jeho právnické firmě. K problémům při vytváření nového domova a vlastním problémům, které s sebou přináší všeobecný tlak, aby manželovi odpustila, tak přibudou i problémy, které s sebou přináší práce na takovém místě, jako je například rivalita a předsudky.

Seriál tímto otevírá i příběhy dalších postav - Willovy partnerky Diane Lockhart (skvělá Christine Baranski), soukromého očka Kalindy Sharmy (Archie Panjabi), kterou kdysi Peter vyrazil, ale která to proti Alicii dlouho nedrží a ukáže se dobrým přítelem, nebo Aliciia rivala Caryho Agose (Matt Czuchry - jo, sladký Logan z Gilmore Girls).

Tyto tři linie - Alicia matka, Alicia podvedená manželka, a Alicia právnička, vytváří výborný koktejl v každém díle. Přiznám se, že ačkoliv případy a procesy byly zajímavé, víc mě bralo to dění okolo. Pro případy se mi ale líbily díly Lifeguard, Infamy, Bad, Hi, Doubt a Hybristophilia.

Krom výborné a silné hlavní hrdinky, která je minimálně inspirující, a vždy šarmantního Chrise Notha, který mě k této show přilákal (a který vážně umí víc, než jen být Mr. Big) jsem si oblíbila víc postav. Kalinda je tricky, nevyzpytatelná a neuvěřitelně zajímavá. Minimálně jakýkoliv další vývoj ohledně jí a FBI lady (Jill Flint) bych uvítala. Diane je skvělá, mám ráda její a Willův, i když skřípající, vztah. Z Willa mám smížené pocity, ohledně Caryho se těším, co z něj vyleze. Taky bych ráda vyzvedla postavu Eli Golda (výborný Alan Cumming) a Elsbeth Tascioni (Carrie Preston - to jméno zní téměř jako vtip).

Co se týče finále, do poslední minuty jsem nechtěla věřit, že tam bude cliffhanger a TAKOVÝ! Ale on tam opravdu je. Skočila bych jim na krk a zastepovala, to bylo nefér... Nicméně jako vyvrcholení manželské situace a jisté romantiky v tom trojúhelníku to bylo jako bomba. Takže se těším se na září!