1. května 2012

The Good Wife: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 |
| Season 6 | Season 7 |
_______


3.01 A New Day - 3.02 The Death Zone - 3.03 Get a Room - 3.04 Feeding the Rat - 3.05 Marthas and Caitlins - 3.06 Affairs of State - 3.07 Executive Order 13224 - 3.08 Death Row Tip - 3.09 Whiskey Tango Foxtrot - 3.10 Parenting Made Easy - 3.11 What Went Wrong - 3.12 Alienation of Affection - 3.13 Bitcoin For Dummies - 3.14 Another Ham Sandwich - 3.15 Live from Damascus - 3.16 After the Fall - 3.17 Long Way Home - 3.18 Gloves Come Off - 3.19 Blue Ribbon Panel - 3.20 Pants on Fire - 3.21 The Penalty Box - 3.22 The Dream Team

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: Tato sezóna byla mimořádně silná a trochu zvolnila až ke konci. Je zbytečné vybírat ty nejlepší, to už by bylo jedndušší vybrat ty špatné. Ale vzhledem k tomu, že nebyla epizoda, která se mi vyloženě nelíbila, nechám to tak.

Postavy: Aliciina (Julianna Margulies) proměna byla příjemná a výborně natočená. Další obrovský postup oproti začátku měl Cary (Matt Czuchry), kterého jsem v posledních dílech naprosto milovala a který se konečně zase vrátil domů, do LG. Konečně taky víme, jak to je s Kalindou (Archie Panjabi) - není homo, hetero ani bi, ona je flexibilní, víme? Když už jsme u ní, jsem ráda, že se Alicii konečně trochu otevřela a že se tak nějak k sobě vrátily, ale bojím se, co bude dál. Radost mi opravdu dělal Eli Gold (Alan Cumming) a jeho týmování s Kalindou; dynamika jeho postavy se přechodem k LG změnila, a i když ho bylo chvílemi až příliš a seriál se díky tomu stáčel směrem, který se mi dvakrát nelíbil, byl prostě výborný. S čím jsem ale měla problém byly jeho sex-hair románky - ten s ex-manželkou Vanessou (skvělá Parker Posey) se mi líbil, Vanessa Gold byla vůbec super, ale ten s trapnou šlehačkovou nánou Stacií (Amy Sedaris) byl za trest. Byla to zbytečná postava a doufám, že už se neobjeví.

Tato sezóna nám přinesla spoustu starých známých - vždy dokonale slizkého Colina Sweeneyho (Dylan Baker), zákeřného Louise Canninga (Michael J. Fox) a nově protivnou a pomstychtivou Wendy Scott-Carr (Anika Noni Rose), která taky už doufám skončila, neb se mi znelíbila. Taky se vrátila Elsbeth Tascioni (Carrie Preston), které by tam mělo být víc. Víc! VÍC!

Ze začátku mě hodně děsil prospekt postavy Celeste Serrano (Lisa Edelstein, blech), která měla mít společnou minulost s Willem a vůbec, ale nakonec byla dost zábavná a kurz, jakým se to stočilo, byl víc než fajn. Tím nechci říct, že by se mohla vrátit, to ne. Víc edelsteinové už prosím ne. Caitlin D'arcy (Anna Camp) byla hodně zajímavá postava, ale když beru v úvahu její konec, tak úplně nerozumím, k čemu tam teda byla. Lana Delaney (Jill Flint) mě silně mátla a bohužel už ani nebavila. Dana Lodge (Monica Raymund) byla ze začátku skvělá - ona a Cary výborní, ale časem se mi zprotivila natolik, že když vypadla, ani mi to nevadilo. Celkově bych ale ani jednu z těchto postav nepotřebovala vidět znovu v další řadě.

Co se tak zhruba asi dělo? Druhá sezóna končila tou slavnou výtahovou scénou a otevřením apartmá. Téměř jako na přání všech shipperů nám steamy románek Willa (Josh Charles) a Alicii pokračoval, zapletl se do toho Peter (Chris Noth), bylo to ošklivý a pak to skončilo a do konce sezóny jsme měli utrum. Bohužel.

Další částí sezóny byla Willova suspendace, díky které jsme lépe poznali Willův charakter, jeho dvě sestry Aubrey (Merritt Wever) a Saru (Sara Gardner), a hlavně v LG vypukl boj o moc, o odvolání Willa, o jeho post name partnera, který vedli hlavně Eli a Captain David Lee (Zach Grenier, Alienation of Affection byla dokonalá epizoda) a které Diane (Christine Baranski) krotila jako učitelka ve školce, bylo to dokonalé. A nakonec to rozstřelila bomba jménem Howard (Jerry Adler), který odrovnal i Elie. ("Who'd you take on deserted island?")

Poslední podstatnou dějovou linií byla Peterova volba kandidovat na guvernéra Illinois, na kterou se vázalo dost jeho a Eliových zápletek. Co bylo ale podstatnější bylo, že Jackie (Mary Beth Peil) díky tomu tankovala super. Měla by sama umřít dřív, než na ni spadne barák a srolují se jí pruhované ponožky. Tahle zápletka také přinesla postavu Mikea Krestevy (Matthew Perry), který byl řádným zmetkem a u něhož bych brala, kdyby se znovu objevil a znovu Peterovi zvedl mandle.

Z dalších guest stars se objevili Jennifer Carpenter (Pamela Raker, Parenting Made Easy), jejíž role byla výborná změna oproti Dexterovi, Edward Herrmann (Lionel Deerfield), Morena Baccarin (Isobel Swift, Long Way Home), u níž bych ocenila, kdyby se nadále objevovala jen v seriálech, které nesleduju, a Jonathan Groff (Jimmy Fellner, Live from Damascus), který tam byl mnohem míň, než jsem čekala, že bude.

Finále: Po neuvěřitelně silných finále první a druhé řady jsem byla trochu zklamaná. Epizoda to byla výborná, ale k tomu, abych to skutečně vnímala jako finále, mi tam něco chybělo. Nakombinovali zákeřného Canninga se stejně zákeřnou maminou Patti Nyholm (Martha Plimpton), což znělo v press release děsivě, ale nakonec to velmi dobře nadávkovali. Situace s Kalindou konečně vyvrcholila - jak, to se dozvíme až ve čtvrté řadě. A dostali jsme opět dvě výborné elevator scény - jednu s Willem a Peterem, která přešla snad v nejvtipnější scénu celého seriálu, a jednu s Alicií a Willem, která mohla být delší a shippy. Ale tak berme, co je. A nakonec máme i cliffhanger typu finále první sezóny, i když méně napínavý. Vrátí se Alicia, nebo ne?