24. června 2015

Child 44 (2015)

There is no murder in paradise.

zdroj: imdb.com
IMDb. Byla jsem na sebe hrdá, když jsem si tentokrát vzpomněla, že jsem chtěla vidět Child 44 dřív, než to přestali dávat v kině. Protože jsem Tom Hardy (Lev Děmidov) fanda, byla jsem spokojená i přesto, že film sám o sobě rozhodně dokonalý nebyl. Tom Hardy ovšem byl: ačkoliv mě normálně ten cizí přízvuk v angličtině rozčiluje (nejsme blbí, chápem, že to jsou Rusové), tady jsem o tom věděla, byla jsem připravená, a navíc mě dostávalo, jak Tom Hardy jel i tu intonaci, mimiku a gestiku - byl prostě úplně jako Rus, co se snaží mluvit anglicky.

Čekala jsem, že film sám bude víc o vyšetřování té sériové vraždy na pozadí tehdejšího režimu, než tehdejší režim v hlavní roli a vraždy na pozadí, to mi docela vadilo, film mi kvůli tomu přišel lehce nevyvážený. K tomu přispělo i tempo - chvíli to bylo hrozně rychlé, že se těžko rozeznávalo, kdo je kdo, úplná akční mlátička, pak spíš detektivka, pak vyloženě piánko drama... Navíc tam bylo fakt dost linií - režim, pronásledování, vraždy, manželství Lva a Raisy (Noomi Rapace)... Myslím, že měli někde ubrat.

Noomi Rapace byla skvělá a příběh Raisy se mi líbil, ale hodil by se spíš do pomaleji stavěného filmu, každopádně byla to jedna z linií, která mě bavila nejvíc. Gary Oldman (Michail Nesterov) taky nebyl špatný, ale zklamalo mě, že jazykově se do toho tak neopřel jako Tom Hardy. Potěšil Charles Dance (major Gračev) na konci, dokážel udělat dojem jen v pár minutách.

Potěšila mě spousta českých herců a známé prostory: když jsem poznala stanici metra na Andělu, fakt jsem se pobavila. A hodně se mi líbila hudba, Jon Ekstrand mě zaujal. Celkově nelituji peněz za kino ani toho času, ale fakt to mohlo být lepší, kdyby se scénář trochu pročistil.