1. června 2015

The Lizzie Borden Chronicles (2015)

She's got an ax to grind.


Acts of Borden - Patron of the Arts - Flowers - Welcome to Maplecroft - Cold Storage - Fugitive Kind - The Sisters Grimke - Capsize

zdroj: imdb.com
The Lizzie Borden Chronicles mě velmi příjemně překvapilo. Ačkoliv jsem byla trochu zmatená, když došlo na spojitost mezi Lizzie Borden Took an Ax, nebo spíš na kontinuitu, vlastně to ani moc nevadilo, protože mini-série byla mnohem lepší než ten film. Udělat z Lizzie Borden (Christina Ricci) nestydatou psychopatku byl skvělý tah a série se rozhodně s ničím nemazala, šlo to ráz na ráz a pěkně drsně.

Emma Borden (Clea DuVall) tady byla trochu sympatičtější postava než ve filmu, docela jsem jí na konci i fandila. Hodně mě bavil Charlie Siringo (Cole Hauser), tak trochu jsem čekala, že finální souboj bude mezi Lizzie a jím, takže jsem byla hodně překvapená, když ho Emma dva díly před koncem vzala sekerou a Lizzie naporcovala. Bavila mě Nance O'Keefe (Jessy Schram), škoda, že se taky nezdržela, jako většina postav, a měla sem ráda Leslieho Trotwooda (Dylan Taylor) - nevím, jestli mi bylo víc líto jeho nebo Emmy.

K čemu jsem měla výhrady bylo finále - Trotwoodovic famílie mi přišla trochu přepálená a Siringovi dva kámoši, ač představení už dřív, mi prostě nezačali být sympatičtí, takže jsem neměla moc na výběr a musela fandit Bordenovic straně. Naštěstí Emma definitivně vystoupila z Lizziina stínu, takže na konci měl člověk tak trochu zadostiučinění z potrestaného zločinu. A soundtrack byl prostě super.

The Lizzie Borden Chronicles rozhodně můžu doporučit fandům Christiny Ricci, byla luxusní, a milovníkům hravých psychopatů, co si neberou servítky.