21. července 2015

Woman in Gold (2015)

I have to do what I can to keep these memories alive, because people forget.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na film jsem šla především kvůli Helen Mirren (Maria Altmann), která samozřejmě jako obvykle nezklamala, byla skvělá, nádherná, luxusní a až budu fakt velká, chci být jako ona. Maria byla sympatická postava, měla pár skvělých hlášek. ("If life is a race, you beat me to the finish. But if life is a boxing match, I'm the last one standing.") Celkově ten film neurazil, nenadchl, taková černobílá záležitost, která má dojmout a zahřát u srdíčka. Na druhou stranu, to se povedlo.

Ryan Reynolds (Randy Schoenberg) mě jednou přesvědčil, že hrát umí, ale tímhle si to docela pokazil. Randy byl bez chuti, bez zápachu, a když se rozbrečel na záchodcích ve Vídni, nebyla jsem si jistá, jestli je to pláč nebo masivní průjem, co mu kroutí obličej.

Tatiana Maslany (mladá Maria) mi nikdy nepřišla tak podobná Helen Mirren, ale byla naprosto skvělá, fakt jsem si ji užila. Daniel Brühl (Hubertus Czernin) a Max Irons (Fritz Altmann) potěšili, na oba se skvěle dívá a Brühl byl jako vždycky super i herecky. Taky potěšili Elizabeth McGovern (soudkyně Cooper) a Jonathan Pryce (vrchní soudce Rehnquist), Pryce zvlášť měl sympatickou roli.

Zaujala mě Antje Traue (Adele Bloch-Bauer), krásná ženská. Jak jsem napsala, žádná pecka a ani není potřeba vidět film v kině, DVD postačí, ale vyloženě špatný taky není.