17. srpna 2015

Dark Places (2015)

My mom told us to make a useful life. Nothing big. Nothing grand. Just a start.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na Dark Places jsem se těšila, protože se mi líbila knížka, obsazení bylo super a ten příběh mohl vypadat na plátně super. Nakonec jsem z toho byla poměrně zklamaná. Jakmile jsem znala rozuzlení, tak film vlastně vůbec ničím vlastním nezaujal. Byl takový bez šťávy, antiklimaktický... nevím, jak bych to popsala, ale knížka byla o dost lepší. Jediné, za co musím film pochválit, je fakt, jak si scénáristé pohráli s Patty (Christina Hendricks) - prakticky jeden jediný dialog udělal to, co mělo přijít, mnohem logičtější.

Na Dark Places se mi líbilo i to, že postavy byly fyzicky úplně obyčejné, nijak zvlášť atraktivní a jejich fyzično odráželo jejich život. Film to poměrně slušně setřel - místo malé prsaté trochu šrákající zrzky jsme dostali Charlize Theron (Libby Day), která ač je výborná herečka, je taky nechutně atraktivní. Což samozřejmě není na škodu, ale já měla Libby zafixovanou trochu jinak. To samé Ben Day - a už v současnosti (Corey Stoll) nebo ve flashbacích (Tye Sheridan) - nepříjemně atraktivní.

Ani s dalšími postavami jsem nebyla stoprocentně spokojená. Drea de Matteo (Krissi Cates) byla podle mě na Krissi vyplýtvaná, byla by mnohem lepší jako starší Diondra (Andrea Roth). Diondra celkově byla až moc čistá, ačkoliv Chloë Grace Moretz tu její posunutost zahrála dobře. Potěšila mě Christina Hendricks jako Patty, hrozně ráda jsem ji viděla jinak než jako Joan a byla skvělá Patty. Nicholas Hoult (Lyle Wirth) taky nebyl úplně špatný a popravdě, Lyle mi tu byl sympatičtější než v knížce.

Kdybych měla hlasovat, rozhodně budu hlasovat pro knížku, ale myslím si, že pro lidi, co ji nečetli, film bude fungovat dobře.