31. srpna 2015

The Scandalous Lady W (2015)

I belong to no man... And while it is my misfortune to live in an age of men, I will never belong to any man ever again.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na The Scandalous Lady W jsem se fakt těšila, mám ohromnou slabost pro Natalii Dormer (Lady Seymour Worsley) a ta byla jako obvykle jak víno. Film byl podle mě hodně povedený - aspoň podle toho, jak jsem se u toho vytočila na tu dobu a poměry, to prostě muselo být natočené dobře. Co jsem moc neocenila bylo, jak tam skákala chronologie, aspoň na začátku, ale vzhledem k tomu, že se to rychle srovnalo, je to jen malý detail.

Shaun Evans (Sir Richard Worsley) byl nádherně odporná lidská bytost a líbilo se mi, že ačkoliv určitá odpornost byla tehdy norma, Worsley byl zjevně i svými současníky viděn jako kretén. Aneurin Barnard (kapitán George Bisset) se mi prostě nelíbí, nevěřím tomu jeho nevinnýmu obličeji, a Bisset byl podle mě stejný kretén jako Worsley. Jediná aspoň zdánlivě sympatická mužská postava byla vikomt Deerhurst (Oliver Chris), ale jen tak tak. Něco v tom, jak Seymour ti chlapi skákali do postele na rozkaz a zjevně se jim to, chudáčkům, "nelíbilo" o nic víc než jí je prostě nechutný.

Konec se mi líbil, ale mrzelo mě, jak draze Seymour zaplatila za jakýs takýs triumf a že přitom přišla o dceru. Doufám, že tahle fiktivní Seymour se nakonec s Jane zase znovu našla, a radši nemyslet na to, jak celá věc dopadla pro skutečnou Seymour Fleming.