3. ledna 2016

I Smile Back (2015)

Why bother loving anything?

zdroj: imdb.com
IMDb. Na I Smile Back jsem se těšila od toho, co jsem viděla trailer. Zápletka filmu vypadala slušně, plus Josh Charles (Bruce) a Sarah Silverman (Laney) v jednom filmu? Sarah Silverman v opravdu vážné roli? Ano, prosím. Z konečného výsledku jsem nebyla zklamaná, právě naopak. Dostalo mě to víc, než jsem čekala.

Sarah Silverman předvádí neuvěřitelný výkon. Nejen, že je naprosto vážná, to utrpení, kterým prochází, a věčný souboj mezi tím, čím je a nemůže si pomoct, a tím, čím by měla být, je až hmatatelný. Konec filmu mi doslova zlomil srdce. Josh Charles je perfektní vždycky a mohlo by se zdát, že Bruce je tam ten zloun, co nedokáže nic pochopit. Pravda je ale taková, že na něm je udělat to prostředí pro děti aspoň trošku stabilní, protože Lane toho není schopná, takže ta tvrdost je na místě. Ta situace, ve kterém se jeho vlastní žena - kterou evidentně miluje - změní ve vnější vliv, před kterým musí chránit rodinu, je neuvěřitelně děsivá. Ten poslední pohled, který si Lane a Bruce vymění, má neuvěřitelnou sílu.

Thomas Sadoski (Donny) schytal poměrně nevděčnou roli, toho se snad nedalo mít rád. Celkově je I Smile Back fakt hodně silné drama, které můžu fandům žánru jen doporučit.