6. února 2016

Galavant: Season 1 & 2


Season 1
1.01 Galavant - 1.02 Joust Friends - 1.03 Two Balls - 1.04 Comedy Gold - 1.05 Completely Mad...Alena - 1.06 Dungeons and Dragon Lady - 1.07 My Cousin Izzy - 1.08 It's All in the Executions

zdroj: imdb.com
Perlu jménem Galavant jsem málem minula, ale byla jsem ráda, že se to nakonec nestalo už během sledování traileru. Galavant se ukázal jako nádherná, dokonalá hovadina. Pouhých osm dvacetiminutových dílů v sérii bylo ale zoufale málo, takže upřímně doufám, že navalí druhou řadu, protože ten konec prostě neakceptuji. Jestli ne, budu na ně trochu naštvaná, že šli do takového cliffhangeru, i když další řada byla silně nejistá.

Galavant (Joshua Sasse) byl typický "Jackass in a Can", ale prozřel a dobře se na něj koukalo. Princezna s hrozně dlouhým jménem, Isabella Maria Lucia Elizabetta of Valencia (Karen David) byla moje nejoblíbenější postava. Hned za ní byl král Dick (Timothy Omundson) a jeho bromance s Garethem (Vinnie Jones), oboje jsem postupem času milovala víc a víc. Nakonec jsem si našla cestu i k Madaleně (Mallory Jansen) - ačkoliv to byla grandiózní mrcha, věděla, co chce, a to vždycky umím ocenit.

Šašek (Ben Presley) a Sid (Luke Youngblood) mě moc nezaujali, za to jsem ale milovala Vincenza (Darren Evans) a Gwynne (Sophie McShera), jejich romance byla luxusní. Potěšil Anthony Stewart Head jako Galavantův otec, Hugh Bonneville jako loupežník Peter a Ricky Gervais jako čaroděj Xanax ("Too much Xanax" bylo za moc.) John Stamos není moje krevní skupina, ale fakt, že vystupoval jako Sir Jean Hamm to vynahradil.

Písničky byly vtipné a dokonalé všechny, ale musím vypíchnout Maybe You're Not the Worst Thing Ever, Togetherness a A Happy Ending for Us. Prostě, Galavant se fakt poved a opravdu, opravdu, opravdu by mi mohli dopřát ještě jednu řadu.

Season 2
2.01 A New Season aka Suck It Cancellation Bear - 2.02 World's Best Kiss - 2.03 Aw, Hell, the King - 2.04 Bewitched, Bothered, and Belittled - 2.05 Giants vs. Dwarves - 2.06 About Last Knight - 2.07 Love and Death - 2.08 Do the D'DEW - 2.09 Battle of the Three Armies - 2.10 The One True King (To Unite Them All)

zdroj: imdb.com
Na druhou sezónu Galavanta jsem se těšila víc než na Vánoce a ukázalo se, že právem. Ačkoliv ne všichni byli nadšení, já musím říct, že mě druhá řada bavila stejně jako první a v ničem mě nezklamala. Ukončená byla taky skvěle vzhledem k pravděpodobnosti, že dostanou třetí, a prostě se nemůžu dočkat, až budu mít času a sjedu si to celé najednou. Staří známí byli super jako v první řadě, nové postavy byly fajn, prostě nemám jediný podnět k reklamacím.

(Gary) Galavant (Joshua Sasse) byl snad ještě víc hot než v první řadě a pořád stejný "jackass in a can", jak ho všichni milujeme. Král Richard (Timothy Omundson) mě tuhle sezónu bavil snad víc než Galavant. Vždycky byl super, ale v druhé řadě dostal pořádnou dějovou linii, hrozně se mi líbí, co s tou postavou udělali. Navíc miluju, když se nepřátelé změní v přátele, je to můj nejoblíbenější motiv, a Galova a Richardova bromance byla luxusní. Víceméně to stejné jako o Richardovi platí i o Garethovi (Vinnie Jones), zamilovaný byl extrémně sladký.

Tuhle sezónu mě hrozně bavila Madalena (Mallory Jansen): měla pár skvělých momentů, ať už s Garethem nebo bez něj, a skončilo to pro ni docela logicky. Jsem ráda, že ji nikdo definitivně neporazil (kdyby náhodou byla třetí řada), je to moje hodně oblíbená mrcha. Za to princezna Isabella (Karen David) byla tuto sezónu tak nějak upozaděná, což ale rozhodně nebylo nic proti osudu Sida (Luke Youngblood), který byl tuhle sezónu víceméně zbytečný. Šašek (Ben Presley) za mě už taky nemusel být.

Kromě nezbytného Vincenza (Darren Evans) a Gwynne (Sophie McShera) mě těšila i Roberta (Clare Foster), byť tam byla docela málo, a Wormwood (Robert Lindsay) byl taky fajn. Potěšili Hugh Bonneville (král pirátů, A New Season aka Suck It Cancellation Bear) a Kylie Minogue (královna začarovaného lesa, A New Season aka Suck It Cancellation Bear). (Fakt, že je Začarovaný les gay klub a Kylie je "queen of the queens" je podle mě nejlepší vtip sezóny.) Simon Callow (Velkolepý Edwin, World's Best Kiss) taky stál za to. Trochu mě mrzelo, že Galavantova otce Arnolda (Greg Wise, About Last Knight) už nehrál Anthony Head. Obrovské a příjemné překvapení byly Sarah Hadland (Catherine, Bewitched, Bothered, and Belittled) a Sally Phillips (Ivanna, Bewitched, Bothered, and Belittled), měla jsem z nich obrovskou radost.

Písničky taky stály za to: Off with His Shirt, dokonalé; What Am I Feeling, nečekaně emotivní; Goodbye, nemohla jsem se přestat smát; I Don't Like You, catfight!; a Finally, protože parodie na Grease.

Prostě, celá sezóna byla dokonalá, chvílemi emotivní (fakt jsem se o Tada Coopera bála) a jestli to má skončit tady, tak to skončilo se ctí.