16. října 2016

The Girl on the Train (2016)

I'm afraid of myself.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na The Girl on the Train jsem původně nechtěla jít do kina, dokud nepřečtu knížku, ale s vědomím, že to se stane až tak pět let potom, co to přestanou hrát, jsem se nakonec přidala. A dobře jsem udělala. Je to jeden z těch filmů, který má moc člověka vtáhnout a napnout ho až k rozuzlení, a to je vždycky lepší na plátně než doma.

Emily Blunt (Rachel) byla prostě dokonalá, jako vždycky. Zvládla Rachel zahrát tak, že ji člověk chvíli litoval, chvíli ji neměl rád a chvíli jí prostě a jednoduše fandil. Rebecca Ferguson (Anna) mi byla nějakou dobu hrozně povědomá, než mi došlo, kde jsem ji viděla, a musím říct, že se mi taky hodně líbila. Haley Bennett (Megan) mi byla protivná, ale hlavně protože Megan byla čůza. Takže hádám, že hrála dobře.

Justin Theroux (Tom) hrál ten nejhorší možný typ sráče - ten, u kterého to na první pohled nepoznáte a dokáže to nahrát tak, že jste vlastně na jeho straně. Dostal přesně to, co si zasloužil. Laura Prepon (Cathy) hraje furt to samo a nikdy mě to nebaví. Allison Janney (detektiv Riley) mám moc ráda, ale Riley mě štvala, byť ji chápu. Lisa Kudrow (Martha) mě tam překvapila. Hrála jednoho z těch lidí, co vidí, že se dějí špatné věci lidem kolem nich, ale nikdy nic neřeknou.

Kolem a kolem je to výborný, nepřeplácaný příběh, skvělé rozuzlení, které dává smysl, a výborné obsazení. Po odchodu z kina jsem přemýšlela, jestli má knížka ještě cenu, ale nakonec do ní asi půjdu. Každopádně film je skvělý.