22. prosince 2016

Scream Queens: Season 1 & 2


Season 1
1.01 Scream Queens - 1.02 Hell Week - 1.03 Chainsaw - 1.04 Haunted House - 1.05 Pumpkin Patch - 1.06 Seven Minutes in Hell - 1.07 Beware of Young Girls - 1.08 Mommie Dearest - 1.09 Ghost Stories - 1.10 Thanksgiving - 1.11 Black Friday - 1.12 Dorkus - 1.13 The Final Girl(s)

zdroj: imdb.com
Troufám si říct, že Scream Queens je ta největší pytlovina, se kterou Murphy & Falchuk přišli... zatím. Je to tak neuvěřitelně pitomý, až jsem se na to nemohla přestat dívat. Většinu času mě to nehorázně rozčilovalo, protože to stejně jako většina Murphyho hovadin plácalo páté přes deváté, neustále to uskakovalo od tématu a házelo stopy, u kterých jsem si jistá, že ani kdybych si dala tu práci, sjela to znovu a všechno si znovu zaznačila, nikdy by to nedávalo smysl. Ale musím říct, že tam byly momenty, kdy jsem se nemohla přestat smát, hlavně v těch posledních dvou epizodách. Konec by byl luxusní (teda nebýt té úplně poslední scény... jestli hodlají případnou druhou řadu dělat s jinými postavami a jiným příběhem, fakt nebyl nutný).

Bylo poznat, že Emma Roberts (Chanel Oberlin) si svou roli nesmírně užívala, stejně jako Jamie Lee Curtis (děkanka Munsch) a Lea Michele (Chanel #6). Především Lea Michele mě velmi příjemně překvapila, když šla s plným nasazením i do role, kde si ze sebe dělala nonstop legraci. Diego Boneta (Pete Martinez) skvěle napodoboval Matthewa McConaugheyho a hodně mě zaujala Billie Lourd (Chanel #3). Abigail Breslin (Chanel #5) mi naopak neskutečně lezla na nervy, což byl zcela jistě záměr.

Denise Hemphill (Niecy Nash) byla ta nejneuvěřitelnější postava, jakou jsem kdy viděla, to nejde neocenit. Ona a Chad Radwell (Glen Powell) byli moje OTP, neskutečná záležitost až do konce. Stejně jak Munch a Weston Gardner (Oliver Hudson), otec údajné hlavní hrdinky Grace (Skyler Samuels), která se nedala snést. Ti to teda pořádně nakopli až v závěrečných dvou epizodách, ale měla jsem dost.

Scream Queens bych rozhodně doporučila jako obrovskou oddechovku, ale nic víc. Úplně nevím, jestli mám odvahu jít do případné druhé série - myslím, že jednou to úplně stačilo.

Season 2
2.01 Scream Again - 2.02 Warts and All - 2.03 Handidates - 2.04 Halloween Blues - 2.05 Chanel Pour Homme-icide - 2.06 Blood Drive - 2.07 The Hand - 2.08 Rapunzel, Rapunzel - 2.09 Lovin' the D - 2.10 Drain the Swamp

zdroj: imdb.com
Vlastně ani nevím, proč jsem šla do druhé řady Scream Queens. První řada byla hovadina nejhrubšího zrna a druhá to nakopla o příčku výš už jen tím, že to celé přemístili do nemocnice. Že je cirkus univerzita se ještě dá pochopit, ale tohle bylo prakticky sci-fi. S obsazením mě ale potěšili. Všichni, co mě v první řadě bavili, se vrátili, a ti, co mě nebavili, už nebyli - až na Chanel #5 (Abigail Breslin), kterou jsem ale vzala na milost, protože je to taková Meg Griffin seriálu a ta šikana mi začala být trochu nepříjemná.

Dvě řady Chanel Oberlin (Emma Roberts) byly tak akorát, nemyslím si, že bych zvládla třetí. Hester (Lea Michele) bych naopak zvládla víc, obzvlášť její The Silence of the Lambs scény. Zayday (Keke Palmer) mi v první řadě takhle masivně otravná nepřišla, ale v téhle jsem si ji úplně nedávala; Wes (Oliver Hudson) přestal být vtipný a začal být otravný; Chanel #3 (Billie Lourd) je pořád moje velká láska; Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis) taktéž; Denise Hemphill (Niecy Nash) povýšila a byla ještě epičtější než v první řadě.

Co se týče nových postav, tam mě bavil Brock Holt (John Stamos), byť Johna Stamose nemám ráda. Taylor Lautner (Cassidy Cascade) byl tak dřevěný, že jsem prostě po určité době úplně vzdala věřit snažit se pochopit, jestli má Cassidy Cascade nějakou osobnost, a s Chanel #3 tam byla nulová chemie. Kirstie Alley (Ingrid Hoffel) si to dost užívala a měla proč, bavila mě. Brooke Shields (Scarlett Lovin) tam byla chviličku, ale pobavila.

Celkově musím říct, že byla druhá řada přesně tak šílená, blbá a překombinovaná jako ta první, jen byla, zdálo se mi, trošku přehlednější. Nejvíc mě ale potěšil úplný konec, který všechno uzavřel tak pěkně, že by fakt už nemusela být další řada, protože já bych se na ni zase musela dívat. Nevím, co mě k tomu táhne, ale něco ano.

A pojďme si to říct na rovinu - už to stačilo.

EDIT 16/05/2017: Autoři seriálu se mnou překvapivě souhlasí - zrušeno.