22. prosince 2016

The Man in the High Castle: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

"Truth is as terrible as death, but harder to find."


2.01 The Tiger's Cave - 2.02 The Road Less Traveled - 2.03 Travelers - 2.04 Escalation - 2.05 Duck and Cover - 2.06 Kintsugi - 2.07 Land O' Smiles - 2.08 Loose Lips - 2.09 Detonation - 2.10 Fallout

zdroj: imdb.com
Na druhou řadu The Man in the High Castle jsem se těšila čistě protože žádný podobný seriál neznám. Musím říct, že druhá řada se mi asi líbila víc než ta první, protože jak už člověk postavy zná a dál se mu nepředstavují, může sledovat jejich vývoj a tam z mé zkušenosti většinou začíná ta sranda. Taky jsem díky druhé řadě pochopila tu první, kde jsem se s těmi minulými závěry úplně minula. Celkově bych řekla, že to byla pořádná jízda, a doufám, že bude třetí řada, protože tento finální konec se mi rozhodně nelíbí.

Juliana (Alexa Davalos) mě začala hodně bavit. Nemůžu úplně říct, že jsem ji pochopila, ale baví mě a fandím jí. Frank (Rupert Evans) se hodně proměnil a skoro mě až nadchl, když vylétl do vzduchu. Jestli po tomto obživne, tak se na ně budu dost zlobit, a trochu se toho bojím, protože jsem šla snímek za snímkem a jeho mrtvolu neviděla. Joe (Luke Kleintank) mě přestal bavit už během první řady a jeho duševní pochody během této mě moc nebavilo sledovat. Jak mám Tagomiho (Cary-Hiroyuki Tagawa) ráda, tak moc nechápu, kam s ním míří. Moc se mi nelíbí, že tam je někdo, kdo mezi těmi realitami cestuje, úroveň sci-fi minulé řady se mi líbila mnohem víc.

Jsem ráda, že nezabili Eda (DJ Qualls), a že Kido (Joel de la Fuente) je pořád člověk v tom smyslu, že nechce umřít. Potěšil Callum Keith Rennie (Gary Connell) a že Childanovi (Brennan Brown) dali víc prostoru, s Edem mě baví. Druhou řadu si podle mě ovšem pro sebe ukradl Obergruppenführer Smith (Rufus Sewell). Jeho linie byla srdcervoucí a udělala z něj člověka, kterého normálně za nacistickým oficírem prostě nechceme vidět. Na konci se ve mně všechno sevřelo při představě, že to možná všechno bylo k ničemu.

Těžko říct, jestli všichni spojenými silami na konci zahnali katastrofu nebo si s Himmlerem (Kenneth Tigar) zadělali na novou. Nevím, jestli jsem nutně byla odvařená z konce - Trudy (Conor Leslie) je podle mě už přežitá a nikoho zase tak moc nezajímá. Ale jak jsem psala výš, druhá řada se mi líbila víc než první a ráda bych třetí.