4. června 2016

The Man in the High Castle: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______

"It takes a lot of effort not to be free, keeping your head down, holding your tongue."


1.01 The New World - 1.02 Sunrise - 1.03 The Illustrated Woman - 1.04 Revelations - 1.05 The New Normal - 1.06 Three Monkeys - 1.07 Truth - 1.08 End of the World - 1.09 Kindness - 1.10 A Way Out

zdroj: imdb.com
Pilot The Man in the High Castle jsem viděla už nějakou dobu zpátky a hned mě zaujal. Ještě nějakou dobu trvalo, než dotočili zbytek seriálu, a pak nějakou další dobu trvalo, než jsem si všimla, že to dotočili. Ale pak jsem to sjela asi za tři večery celé. Překvapilo mě, že to není uzavřené. Opravdu jsem si myslela, že půjde jen o desetidílnou sérii, ale evidentně už je naplánovaná druhá sezóna. Alrighty then.

Napřed jsem čekala, že Frank (Rupert Evans) moc dlouho nepřežije, aby uvolnil cestu romanci mezi Julianou (Alexa Davalos) a Joeem (Luke Kleintank), ale oh, spletla jsem se. Frank se vlastně ukázal jako mnohem zajímavější postava než Joe, který mě ke konci začal hodně rozčilovat. U Juliany (Alexa Davalos) jsem si vlastně většinu času nebyla jistá, co si vlastně myslím. Dvě postavy, které mě ale dostaly, jsou následující pánové: ministr Tagomi (Cary-Hiroyuki Tagawa) a Obergruppenführer Smith (Rufus Sewell). Ani nevím proč mě tak moc zaujaly zrovna tyto dvě postavy, ale prostě jo.

Nevím, jestli jsem ten konec pochopila: The Man in the High Castle je tedy Hitler (Wolf Muser)? A Tagomi umí cestovat z jednoho paralelního světa do druhého? Hitler se tedy kochá tím, co mohlo být nebo zkoumá případné možné cestování mezi dvěma paralelními realitami? Doteď to byla jenom dystopie, ale jak moc sci-fi to vlastně bude? Překvapili mě zapletením Heydricha (Ray Proscia), ale vlastně to dává smysl, že v této pro nácky úspěšné realitě neumřel v Praze, a jeho ambice taky sedí.

Možná se mi víc líbily ty první díly v Neutral Zone než pak dál v Kempeitai prolezlém San Franciscu, ale celkově se mi hrozně líbilo, jak všechny dílky dohromady skládaly určitý příběh o tom, co se tam vlastně děje, ale většina postav chápe jen jeho část. Zkrátka: skvělý nápad, skvělý scénář a fajn tempo. Těším se na druhou řadu a můžu doporučit.