24. února 2017

Santa Clarita Diet: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

If you miss eating pizza, eat a man who just ate pizza.


1.01 So Then a Bat or a Monkey - 1.02 We Can't Kill People! - 1.03 We Can Kill People - 1.04 The Farting Sex Tourist - 1.05 Man Eat Man - 1.06 Attention to Detail - 1.07 Strange or Just Inconsiderate? - 1.08 How Much Vomit? - 1.09 The Book! - 1.10 Baka, Bile and Baseball Bats

zdroj: imdb.com
Jakmile někde vidím zombie téma pojaté komediálně, musím to prostě vidět. Trailer k Santa Clarita Diet jsem viděla náhodou, ale okamžitě mě to dostalo a nepustilo od prvního dílu k poslednímu. Jsou to dvacetiminutovky, takže zábava sotva na půl víkendu, zato kvalitní. Ten koncept, kdy je fantaskní téma zombie prolínáno s každodenními útrapami výchovy puberťáka a života vůbec, je super zvolený a propracovaný. Prostě, kromě obligátního cliffhangeru na konci jim nemám co vyčíst.

Drew Barrymore (Sheila Hammond) má úžasný komediální talent a dvě polohy Sheily - starostlivou, vyděšenou lidskou bytost a krvelačnou, hladovou zombie - skloubila skvěle. Na Timothym Olyphantovi (Joel Hammond) mi něco nesedí, nemůžu si pomoct, ale ti dva měli skvělou chemii a jako dvojice fungovali. Liv Hewson (Abby Hammond) hrála jednu z mála televizních puberťaček, které jsem mohla vystát, a vlastně se mi docela líbila. To stejné platí i pro Skylera Gisondoa (Eric Bemis). Abby a Eric jsou výborná dvojka, ale ještě víc se mi líbí dynamika Abbyiných rodičů s Ericem.

Co se týče dalších rolí, bavila mě Lisa (Mary Elizabeth Ellis) a Rick (Richard T. Jones). Potěšili Nathan Fillion (Gary West) a Portia de Rossi (Dr. Cora Wolf). Santa Clarita Diet je chvílemi poměrně nechutná záležitost, ale pokud někomu nevadí pohled na umělá střeva a krev, stojí to rozhodně za to. Nemůžu se dočkat druhé řady!