4. února 2017

The Affair: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 | Season 5 | Season 5 |
_______


3.01 301 - 3.02 302 - 3.03 303 - 3.04 304 - 3.05 305 - 3.06 306 - 3.07 307 - 3.08 308 - 3.09 309 - 3.10 310

zdroj: imdb.com
Přiznám se, že z třetí řady The Affair jsem byla ze začátku trochu zaražená. Zaskočilo mě, když přidali místo a nelíbila se mi Juliette (Irène Jacob). Osobní příběh té postavy mi sice přišel zajímavý, ale nesedla mi tam a přišla mi nadbytečná. Přišlo mi, že hlavní postavy byly hrozně daleko od sebe a vzhledem k tomu, že The Affair vždycky běžela na jejich blízkosti a vzájemné propletenosti mi to docela vadilo. Jednotlivé příběhy mi ale přišly relativně silné, takže je vezmu popořádku.

Noah (Dominic West) mě tuto sezónu opravdu bavil. Celá zápletka s Johnem Guntherem (Brendan Fraser) byla božská - Brendan Fraser prostě umí, i když se to moc neví. Vyvrcholení bylo úžasné a intenzivní, fakt si tuto sezónu Noaha dali. Víc jsem s ním cítila než mě rozčiloval, což je vždycky plus (a u Noaha docela překvapivé). Poslední scéna byla dokonalá.

Alison (Ruth Wilson) je moje oblíbená postava, ale přišlo mi, že tuto řadu byla tak nějak upozaděná. Její zhroucení bylo překvapivé, ale skvěle zahrané a dávalo smysl. Líbilo se mi, jakým způsobem se to mezi ní a Noahem dořešilo. S čím jsem měla problém bylo, že její příběh byl tolik propojený s Coleem (Joshua Jackson), který mě prostě rozčiloval a neměla jsem pro něj pochopení, nějak jsem se k tomu nedokázala donutit. Bylo mi hrozně líto Luisy (Catalina Sandino Moreno), protože žije ve lži a zatím neví, v jak moc velké.

Co se týče Helen (Maura Tierney), tu prostě nikdy mít ráda nebudu, ale líbilo se mi, jak bojovala s tím, že Noah vzal vinu na sebe a jeho děti ho teď nenávidí. Docela se mi líbila i linie s Whitney (Julia Goldani Telles), která je mi asi tak tak příjemná, jako její matka, ten vztah mezi ní a Noahem je zajímavý. Vica (Omar Metwally) mi bylo asi stejně líto jako Luisy - Helen je možná psychicky ještě zasekanější než Cole, plus je to Helen - život s ní nebude pohádka.

Co mě na této řadě trochu točilo bylo, nakolik se lišily různé pohledy postav. Mezi tím, jak dvě postavy viděly jednu interakci tam byl vždycky rozdíl, což byl hlavní důvod, proč mě The Affair zaujalo, ale tentokrát to chvílemi bylo natolik jiné, že jsem se občas zamýšlela, jestli jde opravdu o stejnou událost. Jinak mi ale přišla třetí řada dobrá a pokud jsme s Juliette hotoví, tak bych brala i čtvrtou.