27. června 2017

Monstrum (2017)

Za každýho režimu je lepší dělat, než sedět na zadku a snít o tom co bych mohl kdybych mohl.

zdroj: csfd.cz
FDb. Monstrum mě zaujalo na portálu České televize. Mám ráda tyhle nové televizní historické kousky - myslím, že scénáristicky, kostýmově i herecky odvádějí skvělou práci. Netuším, jak moc jsou historicky přesné a ani po tom nepátrám, fikce obvykle dělá příběh lepším.

Jana Novotného (Otakar Švec) mám ráda - vyrůstala jsem na něm jako na Brighellovi a přiznám se, že pro mě má obrovské kouzlo. Tahle poloha ztrápeného člověka, který se neuměl řídit svou vlastní radou, mu šla moc dobře. Zuzana Stivínová (Vlasta Švecová) mě naposledy uhranula v Pustině a tady byla zase super. Hrozně mě mrzelo, že byla Vlasta raněná natolik, že si vzala život, to mi fakt zlomilo srdce. Pavel Soukup (Martin Kraus) tím tak nějak proplul a vlastně ani nevím, co si o něm myslet.

Patricie Solaříková (Jitka) mi přišla lehce přehrávající, ale u té pipiny Jitky to možná vlastně bylo záměrné. Petra Nesvačilová (Klára) na mě byla příšerně křečovitá a ani její postava mi nebyla sympatická. Vladimír Polívka (Jirka Hušek) mě docela zaujal a Miroslav Etzler (Jan Lauda) překvapivě tentokrát nehrál hajzlíka.

Jak jsem psala výš, líbilo se mi to. Mám ráda lidská dramata na pozadí historických události a jako příběh jednoho lidského trápení to bylo skvělé.