23. října 2017

Gaga: Five Foot Two (2017)

I think I'm doing better.
I'm just a woman struggling now instead of a girl.

zdroj: imdb.com
IMDb. Fanda Lady Gaga jsem od chvíle, co jsem poprvé viděla Bad Romance, a od té doby jsem jí fandit nepřestala. Rok od roku mě naopak baví víc a Joanne je snad jedna z mála desek, které mám ráda od první po poslední písničku. Ke Gaga: Five Foot Two jsem tedy přistupovala víceméně jen jako fanda a nic moc jsem od toho nečekala, ale byla jsem hodně příjemně překvapená. Myslím, že je to fakt silná, hodně dobře natočená záležitost.

Každý, kdo si myslí, že Lady Gaga je produkt marketingu; Lady Gaga vykrádá Madonnu a sama nic neumí; Lady Gaga je praštěná a fetka; by se na to měl podívat. Ukazuje to chytrou ženskou, šikovnou obchodnici, která promýšlí, co dělá, a hlavně člověka, který má svoje démony jak všichni ostatní a neuvěřitelně statečně si s nimi pere všem na očích. A hlavně by se na to měly podívat ženy, protože nevěřím tomu, že existuje nějaká, která se aspoň v něčem z toho nenajde.

Gaga: Five Foot Two pro mě byla záležitost pýchy - pýchy na ženské pohlaví, že ho zastupují tak stateční, inspirativní a úžasně lidští lidé jako Gaga, a pýchy na sebe, že jsem zůstala její fanda i přes všechny ty kecy mého okolí a měla příležiost vidět, jak dospěla do Joanne, a užívat si, co přijde dál.

"I never felt comfortable enough to sing and just be this way now. To just sing or wear my hair back. I never felt pretty enough, or smart enough, or a good enough musician. That's the good part. The good part is that I just didn't feel good enough. And I do now. I know I deserve-- that I-- of all the things I deserve, that is where I know I'm worth something."

"The methodology behind what I've done is that when they wanted me to be sexy or they wanted me to be pop, I always fucking put some absurd spin on it that made me feel like I was still in control. If I'm going to be sexy on the VMAs and sing about the paparazzi, I'm going to do it while bleeding to death and reminding you of what fame did to Marilyn Monroe. The original Norma Jean."

"I'm like just in a different time in my life now. I just feel like my threshold for bullshit with men is... I don't have one anymore. So what I think what happens is, in relationships, you have to... You got to move together, I guess, as much as you can."