24. října 2017

The Love Witch (2016)

Only men make us work so hard for your love. If you would just love us for ourselves but you won't. All my life I've been tossed in the garbage except when men wanted to use my body. So, I decided to find my own power. I take what I need from men and not the other way around.

zdroj: imdb.com
IMDb. The Love Witch jsem objevila v článku na Cracked a zaujalo mě, jak tam o tom psali, takže logicky půl roku na to jsem u toho byla jak na koni. Než jsem se k tomu dohrabala, samozřejmě, že jsem víceméně zapomněla, o čem to má být a co od toho mám čekat. Když jsem to teď prolétla očima, nevím, jestli se s tím úplně ztotožňuji, nicméně líbilo se mi to.

Samantha Robinson (Elaine) skvěle hrála tu naivitu řezanou krutostí, když nebyla Elaine schopná pochopit, proč nemá štěstí, když všechno dělá "správně". Kromě toto té ženské ty sedmdesátky nehorázně slušely. Jennifer Ingrum (Barbara) vypadala v sedmdesátkách taky dobře, ale Barbara byla nádherný příklad toho, jak jednoduché je manipulovat s něčím přesvědčením a prznit ho k vlastním účelům, když člověk ví jak. Gahan (Jared Sanford) byl prostě hnusák. Trish (Laura Waddell) mi bylo hrozně líto a Griffa (Gian Keys) pro změnu vůbec ne.

Celkově mi ten film přišel divný, ale chytl mě a líbil se mi. Konec jsem popravdě nečekala, ale ani se moc Elaine nedivím. Kostýmy a kulisy byly úžasné - líbilo se mi ale, že ta stylizace nebyla jenom v tom, ale i ve způsobu střihů, v kameře... celkově měl ten film fakt atmosféru starého filmu, neskutečné barvy a řemeslně je podle mě fakt dobrý. Vlastně jsem s ním byla dost spokojená.